15.12.2010 16:41:20 Fatale
Tamarilo
Co je to tamarilo?
Tamarilo je exotické ovoce, které se pěstuje především v Americe a Jižní Africe, odkud se k nám také dováží. Svým vzhledem připomíná rajská jablíčka. Chuť tamarila je nasládlá a trochu trpká, ovoce však musí být zralé, jinak je tamarilo hořké. Pokrmy z tamarila jsou velmi chutné a oblíbené.
Tamarilo – skladování
Tamarilo je ovoce, které nevydrží příliš dlouho. Ideální je skladovat toto ovoce v lednici a co nejdříve zkonzumovat. Dbejte na to, abyste nepomačkali křehkou slupku. Ovoce má potom sklon k uhnívání.
Tamarilo na sladko – zdravá pochoutka
Tamarilo je výborné na sladko. Můžete je například nakrájet na kousky a pocukrovat. Nechejte několik hodin odležet a vynikající pochoutka je na světě – můžete nebo nemusíte předem oloupat slupku, která má hořkou chuť a obvykle se nejí.
Smetanový krém z tamarila
Tamarilo je samo o sobě trochu nahořklé, pokud jej dochutíte cukrem, je výborné. Často se připravuje se smetanou a cukrem. Nezapomeňte oloupat slupku. Z rozmixovaného cukru, smetany a oloupaného tamarila vznikne vynikající smetanový krém.
Ovocný salát s tamarilem
Připravit si můžete také například ovocný salát s tamarilem, který vám zaručí vitamínovou bombu. K tamarilu se hodí plody ovoce, které jsou spíše nasládlé. Vyhněte se kombinaci tamarila a kyselého ovoce jako je například grep. Celková chuť by pak byla velmi agresivní.
Odpovědět