Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Louisa Z. | 125242 |
|
|
3.4.2018 11:23:09
Grainne, takže všichni, kteří si dovolí poukázat na některý z mnoha přehmatů stávající hlavy státu jsou osoby duševně frustrované, které mají jít na psychiatrii?
A je to tedy tak, že když byl někdo těsnou většinou zvolen, tak může v průběhu svého funkčního období páchat třeba genocidu a nikdo to nesmí kritizovat, protože musí respektovat demokratickou volbu? A byli byste Vy, voliči Zemana, stejně tolerantní v případě, že by ta těsná většina směřovala k Drahošovi? Taky byste celé příští období drželi ústa a nedovolili si žádnou kritickou poznámku? |
| DaVinci | 49945 |
|
|
3.4.2018 10:41:12
Díky za připomenutí
Dva a půl roku stará diskuze a mám pocit, jako by byla z jiného světa. |
| madelaine | 42020 |
|
|
3.4.2018 10:18:16
Můžeš kritizovat. Ale ne barvu kůže nebo náboženství. To je současný konsenzus, který nechce války. Děláš-li to nebo schvaluješ-li to, buď nevědomě (což u tebe nepředpokládám) nebo vědomě připuštíš konflikt.
|
| Grainne | 67561 |
|
|
3.4.2018 9:45:11
Kudlo, v tom pripade ovsem musis byt precizni, ci akuratni a zverejnit oba nicky, ktere ti na mysl prisly.
Co se tyce sporu Zeman, vers. Drahos, no prosim, predvolebni retorika. Bohuzel se dost pisalku nevsimlo, ze je po volbach, navic vyvolavaji obcas az usmevne nesmyslne situace, kdy je stavajici prezident takrka neschopny jakehokolic statnickeho ikonu a o par sloupku niz se ctenar docte, co statnickeho zase "zprasil". ![]() Si nevidi do klavesnic. Take stavajici prezident slouzi jako boxovaci pytel, tu a tam si nekdo (i tady) prijde ulevit od pretlaku. Nehodlam to resit a ani prezident nemuze byt zodpovedny za osobni dusevni blaho kazdeho obcana. Kdyby tam byl jiny prezident, proste by se to nesluselo, takze dotycny by si nasel "jiny predmet k nakopnuti". Nehodlam to nijak resit. |
| Grainne | 67561 |
|
|
3.4.2018 9:36:26
Sovice a uz jsme u toho.
Proc mi podsouvas souhlas s rasizmem, presto, ze jsem uz na zacatku diskuse psala o tom, ze stavajici zakony, ktere podchycuji nebezpecne ideologie, jsou v poradku, mely by byt dodrzovany a jejich poruseni trestano? Ja nesouhlasim s tim, aby cokoliv, od mirne vytky, ci kritiky bylo nazyvano rasismem. Ci xenofobii, ci jakoukoliv jinou nalepkou. Proc? Protoze prave to vzbuzuje nenavist. Cizinci (Romove, homosexualove) prestali byt lidmi. Dobrymi, zlymi, lhostejnymi, protivnymi, pratelskymi a staly se z nich predmety teoretickeho sporu. Bezhlave se nalepkuje, bezhlave je kdokoliv, kdo nesouzni, nalepkovan, kritika je nepripustna. To nefunguje. |
| Malea | 84697 |
|
|
3.4.2018 9:35:40
No to bych řekla.
|
| iiiiiiiiii | 69750 |
|
3.4.2018 9:23:56
WHITE, pamatujete na diskusi o německém strýčkovi?
"Je to cca týden, co volal strejda z Německa……. starý pán brečel do telefonu….. ptal se rodičů, zda může využít s tetou vejminek a nějaký čas ( do léta) zůstat zde u nás…………." " a on chce přijet na delší návštěvu….. Do mobilu nechtěl moc mluvit, jen že se bojí, že se tam na ulicích pomalu „válčí“ bojí se jít nakupovat, na procházku…. " "nebudu moc konkrétní, žijí v jedné malé vesnici a bohužel se jim tam zřídilo jedno ubytovací centrum skoro za barákem......... je to fakt už starý pán, tak ho zatím bereme s rezervou, uvidíme co bude vyprávět....... ale pro klid jeho duše tu klidně může zůstat jak dlouho bude chtít... " Vaše odpovědi byly legendární: - Starého pána vemte na psychiatrii ze všeho nejdřív. Asi má problém, a za chvilku bude trpět stihomamem i u vás na výminku a volat policii na kominíky. ![]() Jinak, příbuzné máme v Německu taky, jsou na rozdíl od něho zřejmě duševně zdraví a žijí normálně. - Spousta lidí ma za barákem ubytovnu a nehodlají emigrovat, nejsou paka. - Nebo dědeček je starý magor, to je ta další možnost - Tak si představuju, že mi za barákem postaví ubytovací zařízení pro Němce, kteří utekli před muslimskými běženci a já budu zoufale lkát příbuzným do telefonu aby mě vzali k sobě! A to budu mít za to! -------------------------------------------------------------------------- WHITE: "Je fakt, že třeba Halík hovoří o tom, že když se nějaká část skutečnosti potlačí nebo ignoruje, tak potom vybují s mnohem větší intenzitou." Zde jste to udělala naprosto příkladně. http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep_tree.asp?all=yes&id=18325154&typ=0 |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
3.4.2018 9:03:51
Sovice,
přesně. ![]() Ale při téhle příležitosti mě to napadá i z druhé strany: pokud dejme tomu pronajímatel odmítne pronajmout byt Romům (jak to nedávno proběhlo v médiích, kdy romskou figurantku odmítli a těsně po ní bílou figurantku akceptovali), neměl by za to dle mého názoru být jakkoli postihován, protože si podle mě má právo vybírat si naprosto iracionálně a pokud se mu někdo "nelíbí", tak by ho neměl nikdo nutit ho přijímat. To samý s přijímáním do práce - proč by mělo být stíháno, když nepřijmu Roma, když mám volnost nepřijmout Čecha jen proto, že mi není zcela iracionálně sympatickej a mám pocit, že by nezapad do kolektivu? |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
3.4.2018 9:02:49
a na sporu Drahoš versus Zeman to bylo vidět dost dobře, jak jedni i druzí nadávali i voličům toho druhého ve smyslu "jen kretén a/nebo hajzl může volit protikandidáta"
|
| sovice | 18997 |
|
|
3.4.2018 9:01:38
Grainne,
souhlasím s tebou, že ten článek má jasno, která skupina má špatné názory. Nesouhlasím, že je bere za špatné lidi. Ovšem je jasné, že člověk se "špatnými názory" se v článku okamžitě najde na špatné straně a vyčte, že je špatným člověkem, proti čemuž se ohradí. Je ale třeba si klást i otázku, jestli některé názory, prezentované často s doprovodem jedovaté ironie nebo s vulgaritou, náhodou skutečně špatné (a potenciálně dost nebezpečné) nejsou. Já myslím že jsou. Nebo myslíš, že je rasismus jako takový dobrý nebo alespoň neškodný názor? |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.