Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Slupka | 133444 |
|
|
21.3.2018 10:47:35
Přes tisíc km je dost, to maj nárok odejít. Výrobci a články odborníků (možná také placené výrobci) udávají i méně - 600 až 800 km jako výdrž funkčních prvků boty, takže jak již tu psáno by se měly vyměnit i když vypadaj celkem ok. Měly by se používat boty podle povrchu - jak kvůli nohám (tělu, úrazům), tak kvůli opotřebení bot.
Tolik teorie, a teď moje praxe: běhám obvykle v jednom páru do roztrhání svršku, ke konci této životnosti ho doplním o nový pár typově co nejpodobnější (pokud ještě je v prodeji, tak stejný), protože mám osvědčené inov8 lehčí trailovky (ne úplný minimalismus) - sedí mi na noze, vyhovuje mi podrážka, a stejně nejvíc běhám po cestách a v terénu. Na asfaltu se v nich dá bez problémů, a podrážka to vydrží déle než svršek ten terén a sníh (ve sněhu se svršek dost odírá, jak se noha boří). Vydrží mi méně než 1000 km, a to beru na milost i lehce děravé. Takže kupuji cca dva páry ročně. Zvlášť oblíbené modely jsem nechávala i opravit ty díry u obuvníka, ale většinou už to stejně nejsou ty boty, co předtím (nějak to příliš zpevní, přidá šev...). |
| Buchli | 121873 |
|
|
21.3.2018 7:54:52
Mám jedny Adidas, to byly úplně první, co jsem si koupila. Předtím jsem měla zděděný Mizuna od ségry. Pak mám troje Mizuna a jedny Asics, to mi koupila ségra. Poprvé jsem si v nich udělala velkej puchýř, tak jsem se jich bála. Ale teď jsem zkusila 10 km a docela dobrý. Rozchodí se to.
|
| Buchli | 121873 |
|
|
21.3.2018 7:53:12
Ahoj Sloni, momentálně mám pět párů a střídám to. Říká se, že kolikrát týdně běháš, tolik bys měla mít párů bot a měnit to, aby si nohy odpočinuly. A šetříš i boty. Krom toho mám teda některý vhodnější do terénu nebo na sníh. Určitě si chci přikoupit a přemýšlím, jestli už některý nevyřadit.
|
| Líza | 17721 |
|
|
21.3.2018 7:52:32
Ještě teda, stridam silnicky a trailovky a ještě mám takovýho něco mezi, terénní podrazka, ale trochu tlumenejsi než Inov8, který beru jen čistě na terén.
|
| Líza | 17721 |
|
|
21.3.2018 7:50:26
Já mám mizuna na silnici a nohu mám širokou. Co salomony?
|
| Líza | 17721 |
|
|
21.3.2018 7:49:16
Sloni, mně připadá tisíc km jako dobrá výdrž. Říká se že i kdyby v tu dobu boty neměly velký viditelný známky poškození, už by se měly vyměnit kvůli nefunkcnimu tlumení a spol.
|
| Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
|
|
20.3.2018 22:37:48
Sloni, mi vydrží boty max. kolem těch 1000km, možná i míň (od té doby, co mám víc jak jeden pár už flákám psaní km, takže jen odhadem). Ani to nemusím počítat, začnou mě pak bolet problémová místa na nohách a když se zamyslím
je čas na nové boty Já mám teda vždycky dvoje - jedny víc objemové a jedny tempovky, které beru i na závody. Výměna vychází na 1× ročně objemovky a 1× 2-3 roky tempovky. Krosovky furt nemám, všecko oběhnu v silničkách, mají takovou "nehladkou" podrážku s malými nopy, které celkem v terénu drží. Ještě mám teda jedny terénní goretexový, ale ty skoro nepoužívám, jsou jaksi těžké a neohebné ![]() Roky jsem byla věrná Adidasu, ale teď přepracovali podrážky u objemovek na tlustou vrstvu boostu a to mi nesedí, nemám ráda "plovoucí papuče". Chci středně (i méně) odtlumenou botu, asi budu muset hledat jinde ale mám úzká chodidla, tak nevím, možná Mizuna...? |
| Slonisko | 65085 |
|
|
20.3.2018 22:07:03
Přidám se z dotazem na vybavení, zjistila jsem, že mi začaly odcházet boty. Naběháno mají něco přes 1000 km, stáří něco přes rok. Že se trochu trhá vršek by mi zas tak nevadilo, ale začínají odcházet i podrážky, vzadu jsou sjetý až na tu druhou měkkou vrstvu. (jo uznávám, horký asfalt a kameny v létě jim asi moc dobře neudělaly). V rámci řešení bolavého úponu jsem v nich vyměnila vložky (při nákupu jsem k nim dostala nějaký speciální, ale přišly mi nepohodlný, tak jsem je nepoužívala) a asi to pomohlo.
Určitě si časem koupím nový, ale trochu jsem doufala, že by za tu cenu mohly vydržet spíš tři roky, než necelý dva. Tak jsem zvědavá, jak často měníte obutí vy, nebo jestli máte víc párů a střídáte je? |
| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
|
|
18.3.2018 20:24:55
tak je mají i dámské
https://www.decathlon.cz/damske-leginy-cerne-id_8369987.html https://www.decathlon.cz/damske-lyzarske-leginy-cerne-id_8224980.html já má tyto: https://www.decathlon.cz/detske-leginy-cerne-id_8156592.html |
| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
|
|
18.3.2018 20:20:32
Májo, já má podzimní z Decathlonu - Quencha (ale jsou to dětské, já jsem prcek.
Zkusím je najít. https://www.decathlon.cz/leginy-run-warm--id_8367751.html něco takového., jsou mnohem pohodlnější než lídlovské |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.