| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Koupě, prodej, pronájem nemovitosti

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 15009  [Dalších 14979 >>]
margotka78 alias shit-roller 108560
29.3.2018 15:31:53
To je docela zapeklité.
Důležité je,co je předmětem smlouvy. Jestli rozestavěná nebo dokončená jednotka.
Viz tabulka zde:
https://www.hypoindex.cz/clanky/kupujete-nemovitost-dan-zaplatite-z-nekterych-novostaveb/
A ano, klient má být informován, jaká cena je konečná a jaké všechny náklady spojené s koupí, převodem, daněni atd. mít bude.
JaninaH 12107
29.3.2018 14:49:10
Z toho článku mi vyplývá, že pokud budeš prvním majitelem nové zkolaudované bytové jednotky zapsané do KN, daň z nabytí nemovitosti neplatíš. Důležité je, co bude v kupní smlouvě a v KN. Jinak by to bylo, kdybys byla prvním kupujícím rozestavěného bytu, ale nevidím důvod, proč by to mělo nastat.
Co píše makléř? Proč bys měla danit?
DaVinci 49945
29.3.2018 14:19:02
Čím argumentuje, že zrovna tvůj byt v novostavbě není osvobozen od daně?
Pole levandulové 23006
29.3.2018 14:16:19
Hlavne bych si nejdriv overila, jestli ti rika pravdu. Proc bys nemela byt osvobozena od dane, kdyz kupujes novy byt od developera?
https://www.hypoindex.cz/clanky/kupujete-nemovitost-dan-zaplatite-z-nekterych-novostaveb/
Mirka Mirka 155891
29.3.2018 14:03:13
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu. Zaplatila jsem loni rezervační smlouvu s RK a 5,5% z ceny bytu jako odměnu RK za poskytované služby. Od léta 2017 mám rovněž podepsanou smlouvu o smlouvě budoucí. Jedná se o byt v novostavbě domu , ve kterém budou celkem 3 samostatné byty s různými majiteli. Kolaudace proběhne letos ke konci roku. Sídliště čítá 8 domů x 3 byty= 24 bytů, nyní jde už o poslední etapu výstavby.
Ze smlouvy o smlouvě budoucí vyplývá, že musím do 10.4.18 uhradit na projektový účet developera hodně peněz (část vlastní prostředky, zbytek první čerpání hypotéky).Ke konci roku dojde k podpisu kupní smlouvy, druhému čerpání hypotéky a následně k jejímu samotnému splácení.
Makléř mi před pár dny poslal e-mail, že se na můj byt v novostavbě (0,5% případů) nevztahuje osvobození od daně z nabytí nemovitosti ve výši 4%, čímž mě odrovnal. Přijde Vám jeho chování v pořádku ? Jednám s ní od léta 2017 a za celou dobu tuto závažnou skutečnost neuvedl (ani při podpisu rezervační smlouvy, smlouvy o smlouvě budoucí či při řešení klientských změn). Za co jsem zaplatila vysokou odměnu RK? Kde mám najednou sehnat další finance ? Chtěla bych poradit, jak se můžu bránit či jaký zvolit postup vůči RK… Myslím si, že jde o porušení etického kodexu realitního makléře, napadá mě stížnost na Asociaci RK ČR, medializace případu, finanční kompenzace ze strany RK atd.

Díky
grofka1112 132298
20.3.2018 21:16:30
Pronájem domku 2+1 Pulkov č 1 krásná příroda ,lesy ,řeka mszi třebičí a znojmem mob.721617211 Ostatní po telefonu bez realitky JN
X N 155260
14.3.2018 10:23:55
Prosím, potřebuju na dva měsíce pronájem bytu v Brně (případně podnájem ideálně u nějaké hodné laskavé babičky s mateřským přístupem) pro mě a mou 15 letou dceru. Jsme oba velmi slušní, vše by proběhlo dobře.
Je to pro mě životně důležité, mohli byste prosím rozhodit sítě? Poslat přátelům apod.

Omlouvám se všem za spam, nikdy bych touto formou o nic nežádal, pokud by nešlo o hodně

Děkuju všem za pomoc

Vladimír
Rodinová 140078
14.2.2018 21:56:52
To je plna moc na shromazdeni SVJ i do budoucna. Nevidim problem, byt ti nikdo neproda:)
Šatní skříně se zrcadlem na Favi.cz - opticky zvětšíte ložnici
Termix 105545
14.2.2018 20:23:47
Manžel je předseda SVJ a vždy, když mu někdo dá plnou moc, mají tam napsáno, že se to týká pouze toho konkrétního dne a té konkrétní schůze a případného hlasování. Manžel od těch lidí vždy ví, jak by si přáli, aby za ně hlasoval. Bohužel je mimo a já tady nemám ten náš oficiální dokument.
wer 81075
14.2.2018 19:54:59
Nemyslím si že by na základě téhle plné moci,mohl někdo převádět byt na katastru na jiného vlastníka.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 15009  [Dalších 14979 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.