| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Co vám lékař neřekne - rady a tipy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 15959  [Dalších 15939 >>]
Puma 54527
3.4.2018 22:18:38
Nezapomněla.
Kudla2 58452
3.4.2018 22:12:39
to je ta autorka knížky o urinoterapii?

jinak vyhladovět nádor se pokusil nedávno Jiří Pomeje, dosáhnul akorát toho, že se oslabil ~d~
Vaitea 114076
3.4.2018 22:11:24
Zapomněla si zmínit taky poznatky MUDr. Partykové o urinoterapii 😑.

Slupka 133444
3.4.2018 22:09:53
"Vyloučit úplně lepek bez toho, že by dotyčnej byl celiak, je škodlivý. "

Kudlo, jaké škody nastanou? Za jak dlouho? (mě se za rok a půl nic nestalo, pak jsem se vrátila k běžné stravě a po roce a čtvrt se taky nic nestalo, asi jsem inertní materiál...)
Puma 54527
3.4.2018 22:07:38
Lidský organismus po určité době řízeného hladovění přechází na vnitřní (endogenní) výživu. Tento přechod nastává obvykle mezi 6.-10. dnem hladovění.

První 1-2 dny hladovění, kdy je v organismu ještě zásoba jaterního cukru (glykogenu), se tuky spalují úplně. Biochemici tomu výstižně říkají, že „tuky hoří v ohni sacharidů“. Když se vyčerpají zásoby glykogenu, je spalování tuků nedostatečné. V krvi se začínají hromadit kyselé metabolity neúplně spálených tuků (kyseliny máselné a aceton).Tento stav je důsledkem nahromadění jedovatých látek v krvi. Je důležité napomoci jejich vyloučení dlouhou procházkou, masáží, koupelí, očistným klystýrem; pak se stav upraví. Náhle během několika minut až hodiny potíže zmizí, odezní bolesti a nepříjemné pocity a hladovějící se začíná cítit dobře. Tento kritický stav se nazývá acidotická krize.

Principiálně jiný způsob endogenní výživy přináší léčebně-profylaktický efekt. V organismu dochází k unikátní přestavbě enzymatického systému se zaměřením na ničení patologických ložisek, nádorových tkání, jizev a srůstů.
13. V průběhu léčebného hladovění se projevuje provázanost dvou souběžně působících procesů - procesu rozrušujícího a procesu tvořícího, omlazujícího.

Mudr. Vilma Partiková - Hladověním ke zdraví
Kudla2 58452
3.4.2018 22:06:33
Girili, třeba z tohoto"

" Bílé pečivo není celozrnné a z dietologického hlediska není jeho konzumace žádoucí. Protože ho velká část populace konzumuje denně a jako jeden z hlavních zdrojů sacharidů, zvýšilo se množství lepku z 15 na 30 gramů – a to v koncentrované formě. Na rozdíl od celozrnného chleba není lepek v bílém pečivu ničím ‚naředěný‘ a dostane se do kontaktu se střevní sliznicí, což může u lidí s genetickou dispozicí vést ke vzniku celiakie,“ uvádí Pavel Kohout, primář interního oddělení Thomayerovy nemocnice.

Upozorňuje, že pro zdravého člověka, zejména pro děti, může mít bezlepková dieta negativní následky. „Bezlepková strava je méně pestrá a dodržovat ji bez indikace je zbytečné. Kdo se vyhýbá celozrnným výrobkům, přijde o důležité živiny, jako jsou vláknina nebo vitaminy skupiny B,“ vysvětluje Kohout. Vitaminy skupiny B chrání před chorobami srdce a cév a vláknina jako důležitá látka pro ovlivňování střevní mikrobioty hraje důležitou roli v procesu trávení, reguluje střevní pochody a zpomaluje vstřebávání cukrů do krve. Kdo omezí širokou škálu potravin, automaticky omezí i mnohotvárnost své střevní flóry, což je zase rizikovým faktorem pro vznik nemocí."

Zdroj: https://relax.lidovky.cz/komu-skutecne-vadi-lepek-bezlepkova-strava-muze-i-uskodit-p3h-/zdravi.aspx?c=A171019_144235_ln-zdravi_pev
magrata1 95172
3.4.2018 22:05:43
Buchli, co je špatného na tom, že jsem si odříkala maso?
A budeš se divit, ale přírodními prostředky jsem si udržela borelie v krvi během léčby, takže mám jen nějaké mizivé množství protilátek, doktoři se tomu diví, jak je možné, že mi nic po 2 boreliozách v těle nezbylo.
Ale o tom se s tebou bavit asi nemá smysl. I kdyby mi pomohl placebo efekt těch bylin, bylo by to super. A placebo efekt je vědecky prokázaný.
Girili 117849
3.4.2018 22:05:00
Buchli, ale to co pises ty, je neco celkem jineho, nez Kudlino "vylouceni lepku pro neceliaka je skodlive". Jakoby lepek byl v nasi strave nejak zasadne prospesny. Rozhodne neni. ~d~
Ropucha + 2 ropušata 120300
3.4.2018 22:04:37
Buchli, souhlasím, také to tak vidím.
Na konci podzimu se drží půst snadno, člověk je ještě po létě nabitý energií.
Ale to předjaří, to je peklo, člověk je vyčerpaný, žádná energie, nemoci ... Ale historický kontext chápu, mezi masopustními zabijačkami a první jarní úrodou nebylo kde brát.
Kudla2 58452
3.4.2018 22:02:41
A boreliózy nebo toxoplasmózy se zbavíš klystýrem?
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 15959  [Dalších 15939 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.