Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Marka | 140743 |
|
|
30.3.2018 19:57:32
"Když přijela po deseti dnech matka, neběželo k ní s úsměvem, ale s řevem."
To se vůbec nedivím. Po deseti dnech s televizním štábem a tou příšernou sprostou čůzou, to musela být atmosféra, která by rozhodila každé dvouleté dítě. |
| Marka | 140743 |
|
|
30.3.2018 19:55:37
Viděla jsem jen kousek, protože jsem přepnula náhodně a zrovna ten chytrák školil Ukrajinku, jak nemá týrat jeho děti čistou vodou, ale dát jim šťávu. A jak on je zdravej a vyrostl na tom. To bylo k pláči. Ukrajnci byli taky zvláštní, viděla jsem ale jen kousek, tak se mi nestihli zhnusit, narozdíl od té české "chátry". Chudáci děti, nemají šanci, vyroste z nich bohužel podobný výkvět.
|
| Marka | 140743 |
|
|
30.3.2018 19:51:18
Mrakova "To jste děti na začátku nechali vyřvat, nebo vám usnuly po chvíli bez pláče? Já bych ho zatím nenechala vyřvat, i když bych samozřejmě brala, kdyby si lehl na postel a časem sám usnul. Doufám, že k tomu časem dospěje sám."
Jako jentak - já taky nenechala vyřvat, neměla jsem to srdce. A přesně - uspávání bylo rychlejší než rozdrážděné uplakané dítě. Chvlíli jsem u něj poseděla, někdy držela za ruku a za 10-20 minut spalo. Asi ve 3 letech jsem začala vysvětlovat, že odejdu vedle a šlo to po dobrém. |
| Pam-pela | 97353 |
|
30.3.2018 19:07:19
Velmi inteligentni pani s doktorskym titulem
|
| Pam-pela | 97353 |
|
30.3.2018 19:05:51
M, okud jsou tak spokojeni, jalo ze zpocatku pani rikala neco jineho....tak jo. I i kdyby ne, tak ja se o nej starat nastesti nemusim....tak mi to vubec muze byt ukradeny, svou matkovskou misi jsem splnila. A taky nemame uplne vsechny deti standardni. Jen me trochu desi byt otrokem toho ditete....kdyz pak clovek muze i videt pokracovani toho vseho, kdyz je to dite vetsi...zrovna mi psala znama, ze na ni vytahl synek muz....rozbil suplik a jeste nejake veci... je to jedno zdeti bez nejak nastavenych hranic odmalinka....tady se nepostavily ani p par let potom. Navi dalsi dite vyrusta velmi podobne. Rika ted, ze kluk musi z domu. Je mu 12 a kus
|
| Točená vanilková | 18271 |
|
|
30.3.2018 16:44:08
Já teda nevím, že poskytli dítěti všechen svůj čas? Já jsem teda viděla dítě, které ve dvou a čtvrt roce nemluvilo, jen řvalo, ukazovalo a vydávalo skřeky, vztekalo se. Dobrá, některé děti v tomto věku nemluví, i když si s nimi povídáte, prohlížíte knížky, na dobrou noc mu čtete. To jsem tady neviděla, otec ho uklidňoval pohádkou na mobilu.
Najíst se samo nemělo snahu, jen občas vyrazilo krmícímu z ruky to, co zrovna nechtělo. To dělají mimina. Pilo z kojenecké lahvičky. Obléct se neumělo. Když přijela po deseti dnech matka, neběželo k ní s úsměvem, ale s řevem. |
| Žžena | 83005 |
|
30.3.2018 11:43:34
jentakj,
já jsem nemluvila o výchově, ale o náročnosti a vlivu na život celkově. Nejstaršího syna mám už bezúdržbového, s ním se dalo odjakživa cokoli. Pak přibyl druhej, teď je batole, zas omezení v práci i cestování (mladší nesnáší jízdu, takže jezdíme leda k babičce) a sotva jsem se začala zas navracet do trichu normálního režimu, budem mít kombo batolete s nemluvnětem. Výchova je to poslední, co by mi dělalo hlavu. Tu neprovozujem jako "projekt na dvě hodiny denně" ta probíhá samospádem, děcka žijou ve čtyřgenerační smečce. Jde o údržbu a logistiku. A k těm jedináčkům - ani rodiče všech jedináčků neprovozujou analyticky-hloubavou hypervýchovu, byť by na to měli čas. Výchova jako veleprojekt pro uvědomělé rodiče je nová věc, dřív se v tom lidi tak nehnípali. |
| jentakj | 147688 |
|
30.3.2018 11:26:38
Žženo - já si myslím opak. Ve vícečetné rodině se ty děti vychovávají tak nějak samy - autmaticky vidí, že nemohou vše a že nejsou na prvním místě. Tak to prostě je.
Já neříkám, že každý jedináček je nutně rozmazlený, to ne - ale je tam čas vše analyzovat a promýšlet - protože je na to čas. U více dětí to nejde. A i ty dovolené s více dětmi jsou lepší - teda mi to tak přišlo - ať tam byly velké věkové rozdíly, tak prostě byly banda - něco jako pud sebezáchovy. |
| jentakj | 147688 |
|
30.3.2018 11:21:26
MrakováK - vždy jsem to jednou zkusila i přes řev, jestli usne - neusnul a díky tomu, že tak řvaly, tak neusnuly dlouho potom. Na to jsem neměla sílu. Takže jsem to už nikdy takhle nedělala a ony taky neusnuly samy - ale se mnou jo. Ale neboj - časem se to naučily - to časem myslím zhruba ve třech letech.
Já teda dětem nečetla - ten čas před usnutím jsme si povídaly. |
| Analfabeta | 141613 |
|
30.3.2018 11:06:32
Spíš ho to nebavilo a byl na to línej
|
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.