Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Kat | 121378 |
|
30.3.2018 11:01:02
MrakovaK, taky jsem uspavala. I kdyz stridala obdobi, kdy lehla a spala. Taky se ji cca od 4 mesicu klubaly zuby, takze nejlehci bylo si s ni lehnout. Nekdy mi to lezlo krkem. Pravidelne jsem u ni usinala
ale byl to nas cas. Klid,cteni, povidani. Tuleni. Blby bylo obdobi odpolexniho spani. Tam jsem to uz musela casem utnout. A rizene ji nechala s revem usnout v postylce. Ale byla jsem u ni, proste odpadla, usnula, a druhy den uz byla ok. Usnula sama. |
| MrakovaK | 99270 |
|
|
30.3.2018 10:56:24
a tak to já se těším, až ho bude bavit poslouchat čtené pohádky. Zatím jsme u leporel a říkanek obrázků, pohádka ho zatím nezajímá. To je pro děti přínos, tak nad tím bych se nepozastavila. Taky mi rodiče četli a vzpomínám na to. Ale k jeho usnutí si s ním prostě lehnu a on taky tedy leží. Začíná mluvit, tak si chvíli "povídáme", potom řeknu, že tedy už se jde spát a tak nějak "pospávám", ležím s ním, ale někdy mu to usnutí prostě trvá klidně 30 minut. Někdy vytuhne třeba za 15 minut, což je krásné. A mně to přijde zbytečné, ale řešení sama neznám, když ho nechci nechat plakat, nechat samotného. Kamarádka má dítě, jak to popisujete někteří, položím a za chvíli usne samo. To mi přijde parádní. Dítě to tak má od narození, nemusela ji to nijak učit.
Jinak, některé ty situace z ukrajinské rodiny bych našla klidně před rokem u nás. Taky, nechtěla jsem "toho miláčka mého" nechat brečet, tak jsem mu ustupovala tehdy skoro ve všem, jako ročnímu. Nosila ho na rukách ještě tehdy dost. Do roka mi přišel jako miminko, možná i tím, že dlouho lezl, nechodil. Pak, jak se naučil chodit, tak už tvrdší výchova a meze. Tak nějak jsme k tomu oba dozráli, ale kdybych nedozrála, vypadalo by to u nás podobně, jako v té Výměně. |
| Kat | 121378 |
|
30.3.2018 10:54:13
Z, dik. To je fakt hluboka analyza. Jdu to precist dceri, aby vedela
![]() |
| Karkulína | 99978 |
|
|
30.3.2018 10:45:19
Dřív jsem VM sledovala, teď už dlouho ne. Právě proto, že to začal být jen samý primitiv, exot a buran. Nemám na to žaludek. Úplné pohlazení bylo, když se občas sešly dvě normální rodiny, kdy lidi mezi sebou komunikovali slušně, žádné excesy. Ale to asi diváka netáhne. Nova, no.
|
| Hadice a hadi | 94577 |
|
|
30.3.2018 10:11:23
Mrakova, vadí ti uspávání? My "uspáváme" do pozdního věku... Máme to rádi. Vlezem do postele a čteme. Teď se čte čtyřleťákovi, nejmladší po nás mezitím leze. Pak zhasneme a spí se. Někdy se odplížím a jdu dodělat, co potřebuju, ale většinou se snažím být připravená na ulehnutí, mít všechno hotové, abych už si mohla v posteli číst, kouknout na film, net a tak. Muž ten už automaticky chodí spát s dětma
.Jinak jsem se na výměnu podívala. Není se čím chlubit, ale první syn s náma taky cvičil. Je to nedostatkem zkušeností, okouzlení děckem a asi i touha dělat to jinak. Nám vyloženě další děti moc pomohly, páč teď to jde všechno samo. Děcka poslouchají, zlobí docela málo a přirozeně nás respektují. Bez řevu, bití. Ty malé teda, u velkých už je to jiné - pubertální vzdor - respekt je lehce nucený a s příslušným výrazem. |
| *Kate | 12933 |
|
|
30.3.2018 9:27:18
Margotko, Já 14.rok a zrovna včera me to nastvalo, protoze jsem se chtěla dívat na Poslední pokušení Krista. Nakonec jsem větší část stihla a byl to zážitek.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
30.3.2018 9:24:28
Dětem jsem od 2 let četla. Usnuly vždy pohádce. Bavilo nás to.
S dcerou vlastně večer čteme a mazlíme se doteď ( je jí 10). Když to vezmu suma sumárum, děti ukládám a čtu jim už 16 let v kuse. Baví mě to. ![]() |
| Žžena | 83005 |
|
30.3.2018 9:16:05
MrakovaK,
dej mu čas, proč by ne. Náš mlaďas začal usínat sám ve dvou a půl, kdy sám usoudil, že si večer v posteli pohraje s vláčky a maminku k tomu nechce. Do čtvrt hoďky byl tuhej a my jsme jen sebrali z polštáře vozidla. Žádný lámání a vyřvávání jsme nepraktikovali. U žádné z oblastí výchovy. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.3.2018 9:05:00
Tak my jsme děti ukládali do postýlky samotné vždy. A vlastně brečeli minimálně. Větší krize nebyla.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
30.3.2018 9:05:00
Můj muž jedináček vyrostl stylem "jedno dítě = žádný dítě."
V pubertě už se s ním nezabývali vůbec, máma nevěděla, co dělá. Na víkendy jel k babičce. Odtamtud podnikali s partou výpravy po pařbách a akcích. Když měl ve studentském průkazu prosbu od třídního, ať máma přijde do školy, tak odpověděla, že nepřijde. Atd. Od 17 měl pravidelné brigády i o sobotách a nedělích. Ráno v 6 na pracovišti.( teď už by na 6 nevstal). Jediné možná co by na něj platilo je více ta sebestřednost a snaha si prosadit svoje. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.