Přidat odpověď
no rozhodně tak rok a půl staré dítě skáče štěstím do nebe že jde pryč od maminky do školky nebo jeslí ...
To že se některé tříleté těší vím, i když ony se občas těší, občas pláčí - takové tříleté dítě jde ještě dost dobře motivovat občas ... občas má svou hlavu, ale neumím si představit radost dítěte co nemá ještě ani dva roky a někdo ho vede pryč od mámy.
Já jsem zastánce školky ten rok před školou - aby dítě zvyklo nenásilně co bude následovat pak. K čemu by mi mělo být dobré, aby pětileté umělo číst a počítat - to se snad bude učit ve škole ne? Aby to nebylo jak kdysi u mě ... chodila jsem do kurzů angličtiny, pořád jsem byla lepší než ostatní spolužáci tak jsem se nemusela učit ...až jsem jednoho dne zjistila, že jsem uplně mimo - že už nevím co se učí a že neumí tolik co oni ... a tak se mi to zhnusilo, celý ten jazyk, že jsem ho snad už i zapoměla.
Ty děti co "vše ví znají a všude byly pětkrát" pak většinou hřeší na to, že to umí a nedávají pozor, ruší atd. .. a nenaučí se nikdy učit .. a to je pak na střední nebo na výšce celkem problém.
Předchozí