Přidat odpověď
Když jsem včera šla vyzvednout synka ze školky hned mi skočil kolem krku a do ucha šeptal, že už vůbec nikdy do školky nepůjde.
Paní učitelka (mladá holčina bez pedag. vzdělání, zkušeností s dětmi) mi pak říkala, že se s jedním chlapečkem poprali a syna pak poslala s paní kuchařkou "stát na hambu" načež se začal příšerně vztekat. Vztekat a zuřit on dovede. Dělá to hlavně, když je nucen a donucen něco dělat proti své vůli. Doma to řeším tak, že si vztekáním vůbec nic nevydobyde, ale za vztekání samotné ho nijak netrestám. Většinou to přejde rychleji, než když bych mu za ječení a dupání jednu střihla - to by ho rozzuřilo dvojnásob.
Nějak se ve mě všechno vzbouřilo. Ani by mi nevadilo, kdyby mu plácla přes zadek, zabavila hračku,.... ale to ponížení "na hambě" mi teda vadí. Při odchodu ještě syna vyzývala, aby polepšil to vztekání.
Doma mi pak opakoval, že do školky už nikdy nejde.
Jak je to ve vaší školce? Posílají učitelky děti na hambu? A připadá vám to v pořádku?
Ještě upozorním, že když je má druhá zkušená paní učitelka, tak k těmto výchovným prostředkům nesahá a s dětmi si umí poradit i bez toho.
Předchozí