Jitu,
holky už možná tady radily...zkusila bych tohle:
1. promluvit s paní učitelkou, jak vidí jeho den ve školce ona ? Plakal opravdu celý den ? nebo to bylo občas, když si vzpomenul a mezitím si třeba hrál... Zapojit učitelky do dění, říkáš, že jsou fajn, určitě ti s tím pomůžou...
2. dle mě je to téměř 100% ta změna třídy - tohle náš malý jako tříleťák nesnášel, máchání tříd, jiná učitelka a nedejbože spaní jiné než ve své třídě. Taky to špatně snášel, teď už má skoro 5,5 let a je to v klidu, ale ty začátky.... Tohle dětem většinou vadí. Takže malému vysvětlovat, já vždycky lákala na jiné hračky atd... taky říct učitelce, ať na něj ze začátku víc kouká...
3. Asi bych hned tedy neustoupila, ještě bych zkusila, dala si pro sebe nějaký limit, přes který nepůjdu, já nevím, třeba fakto do Vánoc, to je necelý měsíc... Přece jenom to podle mě vzdáváš brzy.
4. klidně to může být jeho teprve první krize - to ale mají téměř všechny děti, někdo první rýden, někdo po měsíci a někdo i mnohem později ! A to je možná váš případ, malý tam trochu byl a trochu nebyl a teprve teď mu docvaklo, že školka je jaksi nafurt, možná plus kombinace té změny a je vymalováno...

držím pěsti, ať vyřešíte k oboustranné spokojenosti !