Žubko ono dítě nemusí být zrovna zanedbané třeba tím že by bylo špinavé nebo by mělo hlad, ale poslední dobou si všímám že existují matky, které mají dítě spíš jako módní doplněk, ne jako milovanou bytost která je potřeba rozvíjet, kolikrát se nestačím divit když slyším že nevadí že dítě nemluví od toho jsou učitelky ve školce, zrovna tak od učení hygieny, od učení oblékání, od učení slušného chování apod.
Minulý týden jsem si v minizoo všimla skupinky mamin s dětmi různého věku "mamí co to je za zvíře" "mamí co to má koza na hlavě" a maminy nic, bavily se o nějakých svetříkách a kozačkách v akci a dětí si za celou dobu nevšimly, ceduli "nekrmte zvířata" ignorovaly jak děti tak maminy, nakonec ještě děti hromadně podupaly lavičku na které bylo vysvětleno lavička slouží k sezení a ne k prolézání...pak maminy svolaly děti vynadaly jim do čuňat a šly dál

Potkala jsem tuto skupinku ještě několikrát a měla jsem opravdu dost

Autorka píše o své švagrové, která na dítě v tomto směru kašlala, ono je to jednoduché sama dítěti umeju ruce do minuty, kdežto když budu chtět aby to udělalo samo bude to trvat klidně 5 minut a zastříkaná koupelna, to samé oblékání, česání, obouvání tím že to udělám za dítě sama si práci zjednoduším. Navíc švagrová při zápisu lhala a ani po zápisu nehla brvou aby dítě alespoň oddudlíkovala až teď když má strach že by přišla o školku...to je děs