Přidat odpověď
Xantipo,ale já jsem celou dobu za to,aby se totálně změnily zákony,pokud jde o výživné.Já uznávám,že je tady celý systém nastaven totálně blbě a matky nikde nemají žádné odvolání.Nejen systém výživného,ale celková pomoc matkám,které jsou s dětma samy,protože když slyším z okolí,co mají za problémy a že nepomůže ani sociálka,tak ono pak některým třeba taky nezbývá nic jiného než si to hodit a děti nechat sirotkama.Zrovna včera mi tady líčila jednu z historek sestřenice,a před pár dny zase maminka,která se najednou ze dne na den ocitla bez střechy nad hlavou i s dětma a na OSPOD vůbec nebyli schopni ji pomoci a zajistit nějaké bydlení pro ty děti,paní jí řekla,že si má obvolat azyláky,a že když budou plné,má si tam dát žádosti a čekat,až se uvolní místo.A sama jsem zažila kdysi,když jsem vymáhala alimenty,že soudkyně se na nějaké alimenty vyprdla a otci žádné výživné nestanovila,to samé sociální pracovnice,která mi řekla,že to mám nechat být a alimenty nevymáhat,protože žádné nedostanu.Takže já jsem pro změnu zákonů všema deseti,ale pro změnu v celém systému péče o dítě.
Předchozí