| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

On je obecný jazyk někdy obtížně převeditelný do logických výroků. Když napíšu, že mám děti a ty děti biju, tak je to jasné, zasloužím si odsouzení. Když napíšu, že všechny svoje děti biju, tak nijak neříkám, že ty děti mám. Je tu tudíž možnost, že jsem podivín (pronáším bezvýznamné výroky), ale jinak slušný člověk (protože děti nebiju, jelikož je nemám). Dokonce z toho ani nejde usoudit, že ty děti někdy v budoucnu, až je budu mít, bít budu, protože výrok platí pro přítomnost a o budoucnosti nic neříká.
Pokud jde o výrok "Nechávám výkaly svých psů na písku", tak si nejsem jistý, ale nejspíš bych jej čistě logicky přeložil jako Pro všechny moje psy platí, že pro všechny výkaly takového psa platí, že pokud se takový výkal objeví na písku, nechám jej tam. Tím se neříká nic o existenci mých psů ani o existenci jejich výkalů.
Shodneme se ale asi na tom, že by se lidé mezi sebou takovým způsobem bavit neměli a neměli by se ani divit, když si takhle přátele nezískají.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.