Přidat odpověď
Tak tak, diskuze "Kondiční běh", tam se leccos již probralo... Běh nalačno i s relativně plným žaludkem je pro mě v pohodě pomalý. Rychle to nalačno moc dlouho nejde (jak píšete: bez energie), a s plným žaludkem už vůbec - to je mi na zvracení. Plný žaludek myslím o dvě hodiny po jídle. Mmch zelenina (natož brambory) není lehce stravitelné jídlo, pokud se tím tedy nemyslí jenom dva kousky papriky... Pomalu se dá běžet i krátce po lehčím jídle, po "nacpání" si to neumím představit, a taky nevím, k čemu by to mělo být dobré....
Ve všední dny běhám buď poránu, pokud vstanu (jako Cimbur na dva loky - já tedy zeleného čaje, vody taky dobrá), nebo pak večer po příchodu z práce, ale to je mi pak líto "zajídat", takže jsem víceméně bez večeře, snažím se již jen třeba jogurt nebo tu zeleninu... O víkendu dopoledne, a pak si můžu dát pořádný "nedělní" oběd, mám-li chuť. Někdy mi delší víkendový běh vyjde od 11 do 13-14 hodin (než vyjedu někam za město, pak si užívám pomalého běhu přírodou), takže to pak jídlo pořeším souhrnnou obědo-večeří. Nejím hned, nejdřív sprcha a protažení, pití bez cukru - žádné džusy, jen ať se pěkně pálí vlastní tuky, pak teprv po nejméně 1/2 hodině až hodině normální jídlo.
Co je jisté, že kdy běhat je fakt hoooodně individuální jak co do pocitu, tak samozřejmě rodinné logistiky (kdy to vůbec jde). Jídlo taky individuální (někdo se nalačno ani neobuje, jiný dá dvě hoďky pomalého běhu na půl litru vody cestou (ne najednou předem, to již tu zaznělo). Chce to vyzkoušet.
Předchozí