Přidat odpověď
Za dob komunismu byla častá praktika,kdy se děti za různé nežádoucí chování nechávaly po škole,samostatně i kolektivně,podle situace.Myslela jsem že dneska se to už nesmí,že by s tím rodič musel souhlasit,tak mě zajímá,jestli jste se s tím setkali,že dítě zůstalo po škole,aniž by o tom rodič věděl.Náhodně na to dneska přišla řeč,a dcera řekla,že je učitelka nedávno chtěla nechat po škole,celou třídu,protože jeden spolužák zapoměl učení.Souhlasili byste s takovým jednáním ze strany učitelky,nebo byste to považovali za preventivní opatření vedoucí k tomu,aby se z toho poučili všichni žáci?Já osobně bych nastartovala do školy za učitelkou,co že to má za manýry,trestat žáky,kteří se ničím neprovinili.Jen tak si o tom chci pokecat,v dobách totality jsem mezi "poškolákama" byla několikrát,přesně z toho důvodu,že něco odnesla kolektivně celá třída.Jenom podotýkám,že jsem ve třídě byla nejvzornější žákyně,pokud šlo o chování,moje dcera též nosí pochvaly za vzorné chování,a kdyby měla zůstat po škole kvůli tomu,že někdo ze třídy udělal něco co neměl,tak si na učitelku pěkně došlápnu.
Předchozí