Stala se dnes taková věc, ráda bych znala i názor jiných lidí...
Je poslední týden školy, vyučování se spíš neděje než děje, obvykle se vyučovací hodiny spíše krátí. Syn (2. třída) dorazil dnes domů o hodinu později než podle rozvrhu měl. Nikdy se to nestalo, nikdy mu neujel autobus, nikam za kamarády neohlášeně nechodí. Byla jsem tu hodinu vyklepaná jak ratlík, hledala jsem, zda jsou zde nějaké dopravní nehody, volala do školy (nikdo to nebral). Nakonec na dítě narazil v buse starší syn, kterého jsem poslala na obhlídku. Jaké bylo moje překvapení, když jsem se dověděla, že místo 4 hodin měly děti dnes nečekaně 5 vyučovacích hodin. Ne, opravdu se neučily. A ne, na webovkách ani v žákajdě ani řádka. Nikdo o tom nevěděl - ani rodiče, ani děti. Přijde vám to OK? Ještě jednou zdůrazňuji, že jde o druháky (u staršího syna bych to už moc neřešila). Jsem vyklepaná ještě teď. Do školy jsem napsala myslím celkem krotký e-mail s tím, že příště žádám mít tyto věci hlášené předem. Stalo se mi to prvně. Miniaturní "vinu" dítě vidím v tom, že si nenabíjí mobil a tak se nedalo dovolat, ale během hodiny by to stejně těžko vzalo

.