Přidat odpověď
Tak já otevřeně přiznám, že bych syna do alternativní školy nikdy nedala. Měla jsem to jednodušší, v r. 1993 skoro žádné takové třídy nebyly. On to měl složitější v tom, že jsme se vrátili z ciziny, kde absolvoval jejich povinnou předškolní třídu. S těmi zážitky bych i dnes vybrala klasickou školu, kde se známkuje. O nějakém rodičovském stresu ohledně známek nebo dom.úkolů - rodičovský stres by snad neměl hrát úlohu při výběru školy? Samozřejmě jsou děti, kterým ta alternativa prospěje nebo ji vyloženě potřebují, ale jak tady už někdo psal, pokud je dítě "obyčejné", nevím, proč ho nechat jen tak lážo plážo proplouvat nějakými projekty bez známkování. Zcela souhlaasím s Monty, školní docházka není pro děti dovolená, musí se také naučit disciplině, snažit se, naučit se snášet neúspěch apod. Pak tak tvrdě nenarazí v dospělosti v běžném životě. Chápu část maminek, pro které je alternativní škola nutností z hlediska trochu jinak nastaveného rozvoje dítě, ale u zbytku mi to připadá jako móda, hlavně se odlišovat a pohrdat běžnými školami a běžnými postupy.
Předchozí