No a co se týče přezouvání...
Na základní škole, zejména na prvním stupni, jsem ráda, že se přezouvá a dbá se na to...děti v tomto věku mají podlahu jako herní prostor, rády ji využívají, ať už tam je nějaký koberec nebo ne, takže i když ta podlaha nikdy není úplně čistá, pořád lepší, než kdyby se tam běhalo v botách z venku.
Na druhém stupni je to otázka, určitě by mi nevadilo, kdyby šlo o nějaké botasky, tenisky, ale pořád jsem radši za jiné boty než ty na ven. Ono se z venku nanese dost "neviditelného" bince, který na tom povrchu chodeb a tříd klouže...prostě to, co je venku v pohodě, udělá z lina dosti nebezpečnou zónu. No a zase lino se dobře uklízí, takže chápu, proč se v takových prostorách volí tento povrch...Totéž platí i o střední škole.
Ale beru to tak, že je to hlavně věc zvyku, že se u nás ve škole přezouvá. Já sama jsem radši, že se přezouvá, i když se doma klidně projdu barákem nepřezutá a neřeším, když totéž udělá dítě, pokud není v botách celý den. V té škole to prostě vnímám jako větší pohodlí pro všechny...i když na to vyběhnutí na přestávku ven je to zase dost nevýhoda

.