| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jestli si dobře vzpomínám, tak za nás na střední škole byla za 3 pozdní příchody minimálně třídní důtka. Ty ještě držkuješ na učitelku, k tomu není co dodat. To jsi snad čekala, že tě ještě pochválí?
Učitelka nemá povinnost se přezouvat, žáci se přezouvat musí, máš to ve školním řádu, nebo jsou tam snad zmínění i učitelé? Tvoje útoky na učitelku, ať už kvůli pozdním příchodům nebo přezůvkám, jsou podle mě docela drzé, zamysli se nad tím.
Ráda bych se jako učitelka na ZŠ zeptala všech, co se tolik diví, proč školní řád nařizuje bačkory/pantofle, jak poznáte, že ty botasky jsou opravdu přezůvky? Většina žáků by se rázem přestala přezouvat a tvrdili by, že mají přezůvky. Učitelé vážně nemají čas řešit ještě takovéhle zbytečnosti a kontrolovat žákům čistotu podrážek nebo zda ty podrážky nebarví.
Jednoduše bačkory nebo pantofle jsou obuv určená do místností, šetrná k podlahám, je jasné, že jsou to přezůvky a taky je to otázka hygieny i bezpečnosti. Škola opravdu nebude řešit, jestli pantofle či bačkory žákyním sluší nebo ne, to je naprosto vedlejší aspekt, škola není přehlídkové molo. A že se nemusí přezouvat učitelé je podle mě zcela v pořádku, je to prostě výhoda vyplývající z postavení učitele ve škole a z praktického hlediska je učitelů opravdu malý počet oproti žákům, boty si jistě očistí o rohožku a těch pár podpatků nebo černých podrážek té podlaze zase tolik neublíží. V kozačkách chodívá v zimě po škole snad jen jedna kolegyně, já se třeba přes zimu často přezouvám do lodiček, nebylo by mi to příjemné celý den v kozačkách.
Jen tak mimochodem, já si nepamatuji, že bychom si dovolili na střední škole v prvním ročníku tohle zpochybňovat a ještě takovým drzým způsobem, roky 1990 až 1994. Na tom, že se učitelé nepřezouvají a my musíme jsme neviděli nic divného a dokonce si pamatuji, že tehdy jsme ještě neměli žádné skříňky, přezůvky jsme si museli denně nosit a pokud někdo zapomněl, tak musel chodit ve škole v ponožkách a nedovolil si držkovat na učitelku, klidně v kozačkách. Je mi jasné, že to se dneska asi nikde nedělá už, ale naučilo nás to ty přezůvky opravdu nezapomínat. Dneska se píšou poznámky, některé děti z toho mají jen srandu a rodiče bohužel taky, to mluvím z vlastní zkušenosti. Za případné chyby se omlouvám, píšu v rychlosti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.