| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"ale známkovat šikovný dítě přísněji jen proto, že ho to nestojí žádnou práci, to se přece nedělá, když se podíváš na klasifikační řád školy, určitě je tam popsaný výkon na všechny stupně známek, a tam není nic o srovnání, ale právě o tom, jak vypadá práce"

Přesně, dle mého se známkami ničeho rozumného na prvním stupni dosáhnout nedá. Šikovný flákač si připadá "dobrej" se snadnými jedničkami, a nešikovný mu může tak akorát závidět. Jenže šikovný flákač dříve či později narazí na svůj strop (třeba až na VŠ) a pozdě bycha honit, nešikovný je znechucený (školním) vzděláváním již od první třídy. Obojí špatně. Na druhém stupni již holt musí nastat srovnávání se s reálným životem - počítá se výkon, nikoli snaha. A hledat, v čem já jsem dobrý, v čem dokážu "podat výkon" a uspět na závodní dráze, nebo si najít svůj píseček, na kterém mi bude dobře (svůj způsob spokojeného života bez "výkonu".

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.