Přidat odpověď
Jsem totálně zmatená z včerejšího tématu o nečokoládových figurkách, kde jsem se dozvěděla, že vlastně souvislost aterosklerózy s konzumací nasycených tuků nebyla prokázána atd. A že ani souvislost dlouhověkosti středomořských národů (a relativně dobrého zdraví do vysokého věku) se středomořskou stravou taky nebyla prokázána...
Co teda do prčic mám jíst a hlavně, co mám dávat své rodině?
Doteď jsem žila možná v bludu, že se má jíst hodně zeleniny, přiměřeně ovoce, ne moc tuků, hlavně ne nasycených, omezovat jednoduché cukry. A vůbec - zpracované potraviny.
Z čeho teda vznikají ty všecky civilizační choroby v podobě cukrovky, obezity, infarktů atd., když ne ze špatného stravování? Vím, nedostatek pohybu, na tom teda u sebe dost pracuju, jak to jen jde vzhledem k okolnostem. Ale přece nám pořád vtloukali do hlavy, že jídlo je 80% úspěchu, cvičení jen 20%. Že jídlo je náš lék, jsme, co jíme. A tak dále.
Nemůžu vstřebat informaci, že mám klidně sníst figurku skládající se z nějakého podezřelého levného nasyceného tuku, cukru, barviv a dochucovadel. Podle toho, co mi zatím bylo řečeno o zdravé stravě (např. mým lékařem), je to skoro sebevražda.
A tak se ptám znova: Co mám vařit a co mám jíst, aby to bylo správně???
Předchozí