Zapékané rigatoni se špenátem, nivou a rajčatem |
|
Autor: Darinka+Natálka , 16.4.2007 | |
| Špenát si připravíš běžným způsobem(česnek,sůl,pepř,vejce rozkvedlat), přidáš smetanu na vaření(my používáme italskou od Novaca nebo Dueto), nivu nastrouháš, promícháš, chvilku povaříš(ať se ti rozpustí niva) pak přidáš nakrájené rajčata, promícháš. Uvaříš si těstoviny, jaké máš ráda, my používáme penne rigate(trubky), dáš do zapékací misky, zaliješ špenát. mixem, promícháš, nahoru postrouháš po celém sýr eidam 30% a dáš zapéct, hotovo bude až sýr bude dozlatova. Jestli to budeš dělat v malé zapékací misce a jíst to budeš přímo z té misky(je to vzhlednejší) tak nahoru můžeš přidat ještě nějakou zeleninu na ozdobu. |
|