LISABONSKÝ KRÁLÍK
králík
slanina
kyselá smetana
sůl
mouka
Marináda:
2 sklenky vína
1 sklenka vinného octa
krájená cibule
pepř
jalovec
bobkový list
Suroviny na marinádu necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině.Při pečení podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povařenou scedíme na hotového králíka. Do omáčky přidáme kyselou smetanu.
KRÁLÍK NA ŠAMPAŇSKÉM
králík
šumivé víno
skořice
koriandr
badyán
bobkový list
cukr
sůl
Do velké teflonové pánve nalijeme šumivé víno a do něj naskládáme porce králíka. Posypeme je kořením, přidáme trošku cukru a špetku soli a necháme pod pokličkou pomalu dusit. Změklé maso ještě krátce povaříme bez pokličky, aby se zahustila šťáva.