Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Lasaně

Autor: Irenn, Natan04, Miriam08 , 20.3.2005
Lasaně

Lasaně se žampiony
2 stroužky česneku
6 rajčat (jednodušší je použít 400g rajčat v konzervě)
2 lžíce oliv. oleje
2 lžíce celozrnné mouky
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř
200 g žampionů
2 cukety
tymián, bazalka nebo dobromysl
12 lasaňových plátků (nepředvařených)
125 g strouhané goudy

Česnek posekáme, rajčata rozmixujeme (ty z konzervy jenom rozmačkám). Na 1 lžíci oleje opečeme česnek, poprášíme 1 lžící mouky a osmahneme. Vmícháme protlak a rajčata, osolíme a opepříme.
Cibuli nadrobno nakrájíme, zesklovatíme na 1 lžíci oleje, žampiony nakrájíme na plátky, cukety nastrouháme, přidáme k cibuli a opékáme asi 5 min. Omáčku zahustíme 1 lžící mouky, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, do formy vrstvíme lasaňové plátky, zeleninu a omáčku, posypeme sýrem a pečeme 30 – 40 minut.

Špenátové lasaně se sýrovou omáčkou
1 kg zmrazeného špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla nebo oleje
200 g smetanového čerstvého sýra
150 g zakysané smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
250 g lasaňových plátků (nepředvařených)
150 g strouhaného ementálu

Cibuli a česnek najemno posekáme a zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme špenát a dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C, na omáčku rozpustíme za stálého míchání čerstvý sýr a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Do vymazané formy střídavě klademe vrstvy sýrové omáčky, lasaní a špenátu, poslední vrstva musí být sýrová omáčka. Posypeme strouhaným ementálem, pečeme cca 45 minut.

Lasaně se špenátem, sýrem a rajčaty
300 g mraženého špenátu
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 stroužek česneku
850 ml rajčat v konzervě
½ lžičky sušeného tymiánu
250 g ricotty nebo netučného tvarohu
100 g parmazánu
250 g lasaňových plátků
4 lžíce bazalkových listů (nebo sušená)

Špenát rozmrazíme a krátce prohřejeme na 1 lžíci oliv. oleje, osolíme, opepříme. Česnek posekáme, rajčata uvedeme do varu s česnekem a tymiánem. Vaříme asi 20 min. na mírném ohni. Ricottu smícháme se 60 g parmezánu, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací formu vymastíme a vrstvíme špenát, lasaně, ricottu, bazalku a rajčatovou omáčku, zopakujeme vrstvy, uzavřeme ricottou a zbylým parmezánem. Pečeme přikryté 20 min. a pak odkryté dalších 15 – 20.

Recept na lasaně s lilkem nemůžu najít, ale prostě bych ty lilky nakrájela na kolečka, osmahla a prokládala lasaně, lilky, rajčatovou omáčku a posypala sýrem…



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1044 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.