- 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
- 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
- 200g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
- 400g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
- 1–2 lžičky worcesterské omáčky na dochucení
Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé. Nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.Opečené brambory vyndejte nebo obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs zlehka promíchávejte. |