Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Polévky 2

Autor: Alexy a Mišel*30/07/05* , 19.1.2006

Zeleninová polévka


Nastrouháme mrkev, celer, petržel a přidáme nasekanou petrželku. Zalijeme vodou a dáme vařit. Za varu přidáme těstoviny nebo rýži.


Vločková polévka s droždím


6dl vody, 20g vloček, 40g kořenové zeleniny, 20g másla, 20g droždí, 10g cibule, žloutek, sůl, petrželka
Vločky a jemně nakrájenou zeleninu dáme vařit do 1/3l vody. Pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme k ní droždí a upražíme ho do zlatova. Zalijeme vodou, přidáme uvařené vločky a ochutíme žloutkem a petrželkou.


Vaječná polévka


2 vejce, 2 lžičky mouky, 1 bobkový list, 2 lžíce kyselé smetany, sůl
Světlou máslovou jíšku zředíme 1/2l vody, přidáme bobkový list, osolíme a povaříme. Do vařící polévky opatrně rozklepneme vejce, aby zůstala celá. Necháme vařit ještě 4 minuty. Vyjmeme bobkový list. Na talíř dáme lžíci kysané smetany, kterou zalijeme polévkou.


Třená bramborová polévka


4 brambory, 50g kořenové zeleniny, 1 lžíce mouky, 1 lžička másla, sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do malého množství vody. Vaříme doměkka. Měkké brambory rozmícháme ve vodě na kaši. Přidáme do ní mouku, máslo a 3/8l horké vody. Přidáme zvlášť vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky i se zeleninovým vývarem. Zalijeme vše mlékem, ochutíme trochou muškátového květu a majoránkou.


Pohanková polévka


50g pohanky, 1 lžíce olivového oleje, 1 malý pórek, 100g mrkve, petrželka, sůl
Pohanku umeleme a osmahneme na lžíci oleje. Dolijeme ji vodou na
1 l a přivedeme k varu. Do polévky přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a vaříme. Ochutíme petrželkou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 682 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.