Nebojte se toho názvu, jde prostě o to, že je to dokonalý poměr mezi bílkovinami a sacharidy:-)
Potřebujete: 4 - 5 bílků, jedno větší jablko, 2 - 3 lžíce ovesných vloček
Postup: Jablko oloupejte a nastrouhejte, přidejte ovesné vločky a opatrně vařečkou vmíchejte rozšlehané bílky. Omelety pečte na teflonové pánvi nebo v horkovzdušné troubě na plechu (ideální je to na pečícím papíře). Hotové omelety jsou nadýchané a zlatavé. Pozor, neobracejte je, zmuchlají se vám.
Co na ně? 1. skořice nebo skořicový cukr 2. ovocná přesnídávka a nastrouhaný tvrdý tvaroh 3. ovocný jogurt 4. marmeláda 5. měkký tvaroh s ovocem atd.
Vyplatilo se mi dělat malé lívanečky než velké omelety a naplněné výše uvedenými náplněmi je podávat přehnuté. |