Potřebujeme: Brambory, RAMA rostlinou smetanu, nízkotučný tavený sýr, česnek, jarní cibulka, čerstvý špenát, sůl
Postup: Čerstvý špenát důkladně propereme a odstraníme tuhé štopky. V rendlíčku nebo klidně i na pánvi na mírném ohni v trošce vodě podusíme na drobno nakrájenou cibuli a pak přidáme 2-3 prolisované stroužky česneku (vodu nesmíme vyvařit). Pak přidáme RAMA rostlinou smetanu na vaření a v ní rozpustíme jeden nízkotučný tavený sýr a trochu osolíme. Jakmile se směs vaří, přidáme špenát, lehce promíchneme a ihned stáhneme z plamene a lehce zápneme citronem. Nové brambory omyjeme a očistíme měkkým kartáčkem slupku (neloupeme) a běžným způsobem je celé vaříme.
Brambory servírujeme lehce překrojené napůl (ne úplně, spíše aby se pouze "otevřely") a přelité špenátovou omáčkou.
TIP: Česnek můžeme také zpracovat tak, že celé neoloupané(!!) stroužky na sucho osmahneme na pánvi a až změknou, tak je vyjmeme ze slupky a rozmačkáme. Česnek tak ztratí na přílišné ostrosti, která kazí chuť omáčky |