Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rýžový nákyp

Autor: Lendara , 5.4.2007

3/8 l mléka, sůl, 20g másla do kaše, 1 kostka cukru, 100g rýže, 20g másla, 30g cukru, 1 žloutek, z 1 bílku sníh


(uvedená množství píšu pro orientaci,já už ho teď vařím od oka, podle počtu stávníků)  


Postup:


Do vařícího mléka dáme špetku soli, máslo a 1 kostku cukru. Přisypeme vypranou,přebranou rýži a vaříme ji do měkka = kaše. Máslo utřeme s cukrem(já dávám moučkový) a žloutkem do pěny, přidáme prochladlou kaši a tuhý sníh z bílku. 1/2 nákypu dáme do vymazané formy,poklademe ovocem(nejlepší jsou švestky nebo meruňky) a zakryjeme 2/2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1/2hod.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 458 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.