Salát z červené řepy, celerem a jablky
70g červené řepy, 30g celeru, 20g steril. hrášek, 50g jablko, 3g křen, lžička oleje, cukr, ocet, sůl
- řepu omyjeme, uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme očištěný a nastrouhaný celer, steril. hrášek, nastrouhané jablko a křen. Dle chuti přidáme cukr, sůl a ocet, zakapeme olejem ( 1 porce)
Zeleninový salát s kukuřicí
60g mrkev, 40g pórek, 40g hlavkové zelí, 40g červené řepy, 30g kukuřice, 30g jablko, křen, citron, olej, sůl, vegeta
- uvařenou, nastrouhanou řepu, smícháme s nadrobno nastrouhanou mrkví , pórkem a nakrájeným bílým zelím. Přidáme nastrouhané jablko, kukuřici, nastrouhaný křen a dochutíme vegetou, citronem a zjemníme olejem (1 porce)
Mrkvový salát s křenem
150g mrkve, cukr, křen, citron, olej
- mrkvev a křen nastrouháme a ochutíme cukrem, citronem a zakapeme olejem (1 porce)
Salát s čínského zelí s kapií
600g čínského zelí, 1 červená kapie, 80g steril. žampiony, 1 polévková lžíce sluneč. oleje, sůl, pepř
- zelí a kapii nakrájíme na jemné nudličky, propláchnuté žampiony nasekáme na plátky. Přidáme olej, sůl, pepř ( 4 porce) |