|
|
Vánoční laskominy -Rafaelo a Kaštanový likér |
|
Autor: správce fotoalba :-) , 14.12.2006 | |
| 400-500g cukru, 200g vody, 250g másla, 200g kokosu, 400g sušeného mléka,100g mandlí, kokos na obalování. Cukr s vodou vařte 5min.na 100°C. Pak přidejte na kusy nakrájené máslo a míchejte. Potom přidejte kokos a sušené mléko a promíchejte. Hmotu nechte vychladnout v lednici(stačí jen pár hodin,aby to trochu ztuhlo a dobře se dělaly koule). Mandle svařte a oloupejte. Potom obalujte hmotou mandle a nakonec ještě kuličky v kokosu. Dávejte do cukr.košíčků. Jestli máte někdo Termomix, tak tam si nastavte teplotu na vodu a cukr a pak tam vše naházet a promíchat. Za 10 min. je hmota hotová. Já máslo nedávám, už léta peču z rostl.tuků(ale musí mít obsah tuku80% - Hera, Lukana cukrářská nebo Stella), místo mandlí klidně lískové ořechy a sušené mléko dávám levnější z Polska nebo dosypu sypkou smetanou a všem to chutná. Já zase tohle nemusím. Mám nejradši piškoty s banánem v čokoládě. Jednoduché a rychlé.
Kaštanový likér 2x tyčinka Ledové kaštany, 4 čtverečky hořké čokolády, 1 šlehačka, ½ l rumu 1 slazené kondenzované mléko. Šlehačku vaříme s kaštanama a čokoládou, necháme vychladit a do toho nalijeme slazené kondenzované mléko a rum. Promíchat, hotovo. Čím uleženější, tím lepší. |
|
Zobrazeno doposud 1232 x.
|
|