Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Medové perníčky

Autor: Pavlýsek+ Ríša , 26.11.2007
3 lžíce medu, 100 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 300 g hladké mouky, lžička skořice, lžička citronové kůry, 1 lžíce rumu, špetka mletého badyánu, 1 sáček perníkový prášek,  dále 1 vejce na potření
poleva - 200 g prosetého moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 bílek, 1 lžička citronové šťávy
V kastrůlku se rozehřeje med ,cukr, a máslo. Pak se přidá koření, rum, vajíčko. Nakonec se přidá prášek do perníku a mouka. Smíchá se těsto, nesmí drobit a zabalí se do igelitu a dá se do ledničky uležet. Před pečením na 1 hodinu do teploty pokoje. Vykrajují se tvary a upečou se asi na 180 stupňů. Ihned po upečení se potírají rozšlehaným vajíčkem.
Na polevu se utřou suroviny a pak se zdobí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 342 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.