|
|
velikonoční nádivka |
|
Autor: Hanka+2 , 21.3.2008 | |
| 6dkg másla 6 vajec 6 žemlí 3/8 l mléka 70dkg slaniny sůl, pepř (může být i česnek, majoránka) 1/2 lžičky vegety 2 lžíce rozsekaných mladých kopřiv 1 lžička sekané zelené petrželky 30dkg vařeného uzeného masa (nebo 3 druhy salámu -gothaj, kuřecí, hradecký...nemám zkušenost) 4-5 lžic strouhanky
Tuk a strouhanku do pekáče. Máslo utřeme se 3 žloutky a solí, vmícháme žemle nakrájené na kostičky a předem polité mlékem. Přidáme rozkrojenou rozpuštěnou slaninu, zbylá 3 vejce, koření. Maso nebo salámy rozkrájíme na kostičky, promícháme a přidáme strouhanku. Nakonec ušleháme sníh ze tří bílků. Dáme do vymazaného pekáče a pečeme 35-40 minut.
|
|
Zobrazeno doposud 625 x.
|
|