|
Všechny naše deníky
|
|
-
NAROZENINY srpňátkových maminek
(4 články)
Sem může každý napsat datum svého narození,ať víme,kdy máme gratulovat :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 90] Poslední články ze všech deníků 91 až 100 z 124 [Dalších 24 >>]
|
saunerčino poslední lednové prasátko | RECEPTY |
|
Originál je z vepřového boku, ale dá se i z jiného masina, jen bude potřeba přidat tuk. Bok na plátky pečeme podlitý vodou, osolený, opepřený a okmínovaný. Asi tak půl hoďky před dopečením na to vylijeme sklenici Kunovjanky. Já dávám dvě nebo Kunovjanku + pytlík mražené zeleniny (máme tady tu zeleninu rádi). A dopečeme do nazlátlé barvy, můžeme mírně opaprikovat či dát grilovací koření. Podávat s bramborovou kaší. |
Více ... |
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 31.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
hovězí na víně s brusinkami | RECEPTY |
|
potřebujeme: 1kg hovězího (kližka, libové přední) 2 lžíce hladké mouky 3 velké cibule, nejlíp červené, nakrájené na plátky 4-5 lžic olivového oleje 300ml červeného vína 300ml hovězího vývaru 4 lžíce brusinek (zavařených) sůl, pepř, sekaná petrželka na ozdobení
postup: maso se nakrájí na kostky (jako do guláše), popráší moukou, solí a pepřem. předehřát troubu na 200°. v pekáči (bude se pak dávatdo trouby) rozehřát část oleje, opéct kousky masa do hněda. pak hned vyjmout na talíř. do kastrolku přidat zbytek oleje, osmahnout cibuli, přidat maso i se šťávou co se pustila na talíři, přilít víno a vývar, osolit, opepřit. vložíme do trouby (peče se rovnoměrněji než při dušení na šporáku a je to skoro bez práce..). po 10minutách zmenšíme teplotu o 20° a dusíme asi hodinu a půl doměkka. občas zkontrolujeme, popř. podlijeme horkou vodou nebo vínem. na závěr přidáme brusinky, promícháme a ještě prohřejeme (!!!bez brusinek je to jenom poloviční dobrota!!!). výborné s knedlíkem, rýží i bramborovou kaší.
|
Více ... |
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Tiramisu z pomazánkového másla | RECEPTY |
|
- 400g pomazánkového másla bez příchuti
- 200ml smetany ke šlehání
- 2–3 lžíce moučkového cukru
- 100g strouhané čokolády
- 40 dětských piškotů, mohou být i kakaové
- hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového, vaječného, amaretta)
Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou |
Více ... |
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
- 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
- 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
- 200g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
- 400g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
- 1–2 lžičky worcesterské omáčky na dochucení
Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé. Nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.Opečené brambory vyndejte nebo obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs zlehka promíchávejte. |
Více ... |
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ingredience:
1 velký bílý jogurt, 1 kelímek od jogurtu polohrubé mouky, 1-2 vejce, sůl, 1 cibule, rajčata, papriky, točený salám, strouhaný sýr, oregano, provensálské koření
Příprava: Z jogurtu, polohrubé mouky, vejce a soli uděláme těsto, které rozetřeme na vymazaný pekáč (já to dala na pečíci papír). Povrch poklademe na proužky nebo kolečka nakrájenou cibulí a zeleninou, na kostičky nakrájeným točeným salámem (já ho nastrouhala), jemně posypeme kořením a strouhaným sýrem. Upečeme v troubě. (možno dát co Vám chutná, já dala např. houby, oregano jsem myslím neměla, tak jsem dala grilovací koření). |
Více ... |
Vložil: Jani,Bára 17.8.05, Vašík3.4.07 dne 20.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Dušená mrkev
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, vaříme 10 minut (pro větší děti v páře). Rozmixujeme s trochou vody, pro větší děti rozmačkáme vidličkou. Můžeme přidat pár kapek olivového oleje (není nutné).
Bramborová kaše
Oškrabané brambory nakrájíme na plátky, přidáme malý plátek celeru a několik plátků petržele. Vaříme v kojenecké vodě s trochou mletého kmínu. Rozmixujeme s vodou nebo rozmačkáme vidličkou. Může přidat moka lžičku mléka, pokud jím přikrmujeme.
Zelenina s přílohou neboli Blivajzky
Nejdřív zvlášť uvaříme až tři druhy zeleniny doměkka (např. mrkev, petržel, cuketu, květák, brokolici, hrášek), pak to smícháme s bramborami nebo rýží, které předem uvaříme v neosolené vodě. Všechno rozmačkáme vidličkou (přepasírujeme přes sítko nebo jen nakrájíme na kousky - podle věku dítěte) a přidáme lžičku olivového oleje. Pro nejmenší naředíme trošku kojeneckou vodou a ještě krátce povaříme. (od 6m)
Blivajzky s masem
Vše je stejné jako v předchozím receptu, akorát se jeden druh zeleniny nahradí masem (v neosolené vodě předem doměkka uvařené kuřecí, krůtí, králičí nebo hovězí maso nakrájené "na drobečky"). (od 7m, hovězí od 8,5m)
Blivajzky se žloutkem I.
Z vařeného vajíčka se vyloupne jen žloutek a nadrobí se do blivajzku (2 druhy zeleniny + příloha). (od 7m)
Blivajzky se žloutkem II.
Předem připravenou zeleninu (uvařenou, rozmačkanou) dáme do vroucí vody, přidáme lžičku olivového oleje a nakonec rozmícháme čerstvý žloutek. I se žloutkem pak důkladně provaříme. (od 7m)
Zeleninové pyré s brokolicí
Nakrájený brambor s kousky brokolice a mrkve vaříme asi deset minut v kojenecké vodě. Propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme, pro větší děti rozmačkáme vidličkou. (od 6m)
Pyré ze zeleniny
Uvaříme brambory, podusíme mrkev, květák, brokolici, vše rozmixujeme.
Rýžové pyré se zeleninou
Zeleninu jemně nastrouháme a syrové smícháme s vařenou rýží. Vše prohřejeme v troubě. |
Více ... |
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sladká mňamka
V kojenecké vodě povaříme kousky mrkve, pár kuliček hrášku, trošku kukuřice a kousky jablíčka. Asi po deseti minutách prolisujeme hrášek a kukuřici přes sítko zpátky do nádoby v níž vaříme, vše rozmačkáme vidličkou na malé kousky a necháme ještě chvíli převařit.
Vodnická pochoutka
Kousky brambory, cukety a brokolice vaříme dohromady s hráškem (jen pár kuliček), asi po 7 minutách vybereme lžičkou hrášek, propasírujeme přes sítko zpět a přidáme lžíci rozmraženého špenátu a lžíci práškového mléka (Hamilon nebo jiné). Dalších 7 minut vaříme. Vypadá to jako chaluhy nebo vyplavenina z rybníka, ale děti to kupodivu jí :o)
Zeleninové pyré s kuřetem
Uvaříme 2 brambory, 1 mrkev, 1 růžičku květáku, 1 růžičku kapusty, kousek kuřecího masa. Přidáme rýži a vše rozmixujeme.
Zeleninové pyré s těstovinami
Uvaříme v nesolené vodě bezvaječné těstoviny, uvařené promícháme s nadrobno nakrájenou dušenou mrkví nebo brokolicí, přidáme lžičku slunečnicového oleje.
Barevný oves
Jablko, mrkev, ovesné vločky, anýz Ovesné vločky namočíme do vody, jablíčko nakrájíme na malé kousky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vaříme dohromady v kojenecké vodě s trochou anýzu. Nemusíme doslazovat. (od 8m) |
Více ... |
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ovocná kaše - mléčná
Postup je stejný jako u kaše nemléčné, jen před přidáním ovoce do kaše vmícháme trochu Sunaru (na 100ml kaše asi 1 odměrku), už dál nevaříme. (od 6,5m, ovesné vločky od 9m)
Obilná kaše bezmléčná - s ovocem
100 g obilné kaše, 40 g ovocné šťávy (jablečné, hruškové, hroznové), nebo ovocného pyré (jablečné, hruškové, nebo banánové). Smícháme uvařenou kaši s ovocnou šťávou nebo s pyré (je možné použít i dva druhy ovoce).
Rýžová kaše (H.A.) - základní recept
70g rýže, 70ml vody, 200ml H.A. přípravku (připraveného dle návodu), 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru. Rýži nasypat do vařící vody, povařit asi 5 minut, přilít horký H.A. přípravek a dovařit na kaši. Dobře promíchat, po ochlazení vmíchat olej.
Rýžová kaše (H.A.) s ovocem
100g rýžové kaše s H.A. přípravkem, 20g jablečného, hruškového, nebo banánového pyré Smícháme rýžovou kaši s ovocným pyré (je možné použít i dva druhy ovoce)
Rýžová kaše s jablky
Uvařenou rýži smícháme s jemně nasekanými jablky, posypeme rozinkami a zalejeme připravenou mléčnou rýžovou kaší (např. Hami).
Tvarohová kaše
Rýži rozvaříme v mléce spolu s 1 oloupaným jablem na kaši (25 dkg rýže v 1 l mléka). Do hotové kaše vmícháme 1/2 netučného tvarohu. (od 1r)
Vločková kaše s medem a skořicí
Ve vodě uvaříme vrchovatou lžíci vloček, scedíme a přidáme trochu mléka, uvaříme kaši, ve které pak podusíme 1 nastrouhané jablko. Přidáme rozinky, skořici a lžíci medu. (od 1r) |
Více ... |
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Avignonská bábovka | RECEPTY |
|
Ingredience: 3 vejce 1/2 kostky Hery nebo másla 200 g cukru 200 g hrubé mouky 100 g mletých vlašských ořechů 1 prášek do pečiva 125 ml mléka
Příprava: Ušleháme žloutky s cukrem a tukem. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, mléko a pomalu přidáváme ořechy. Nakonec opatrně smícháme s ušlehaným sněhem z bílků a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (nebo do silikonové). Pečeme asi na 150-160 st. asi 50 min. |
Více ... |
Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuřecí závitky se zelím | RECEPTY |
|
Ingredience:
Kuřecí prsa (lepší jsou stehenní řízky), tvrdý sýr, jablko, kyselé zelí, strouhanka, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, 1 dl mléka, cibule
Postup:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe na hrubo strouhaným sýrem, kyselým zelím a plátky jablka. Zamotáme, obalíme v trojobalu. Formu vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule, vložíme závitky, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a zakryté pečeme 45 minut. 10 minut dopečeme odkryté. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. |
Více ... |
Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 90] Poslední články ze všech deníků 91 až 100 z 124 [Dalších 24 >>] Upozornění: Dalších 129 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|