Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 58 [Dalších 18 >>] 
 Cuketový nákypRecepty

1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky (když jsem neměla, nahradila jsem to celé jedním hrnkem polohrubé a bylo to ok), 4 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 40 dkg hrubě nastrouhané cukety, 20 dkg měkkého salámu, 15 dkg tvrdého sýra, 1 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, sůl Prosijeme obě mouky s práškem do pečiva, přidáme olej, vejce, koření, sůl, zaděláme těsto.Salám, sýr, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a společně s nastrouhanou cuketou vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný plech a upečeme do zlatova.

Více ...
Vložil: Phoebe1 dne 23.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řízečky v jogurtuRecepty

Kuřecí řízky, vepřovou kotletku nebo kýtu naklepeme, lehce osolíme (nemusí být). Připravíme si marinádu z bílého jogurtu, 2 vajec a jakékoliv směsi koření ( já dávám gyros od Vitany). Maso necháme přes noc marinovat. Pak vyjmeme a obalíme ve strouhance. Usmažíme na pánvi.

Více ...
Vložil: skrozu+Nikolka(7/05)+Mareček dne 23.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Topinky s ďábelskou směsíRecepty

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi. Přidáme zeleninové lečo(běžně dostupné v obchodech), lžíci ostrého kečupu a mletou pálivou papriku. Je-li třeba, osolíme a můžeme zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě. Připravíme si topinky, potřeme česnekem ( nemusí být), na ně navršíme směs a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme teplé. Výborné pro návštěvy, vše lze připravit předem a pak jen ohřát.

Více ...
Vložil: skrozu+Nikolka(7/05)+Mareček dne 23.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketová buchtaRecepty

3 hrnky hl. mouky 3 hrnky na hrubo nastrouhané cukety 1 hrnek oleje 1 a půl hrnu pískového cukru (krystal) 3 vejce 1 lžíce kakaa 1 lžička skořice 1 lžička sody 1 prdopeč 1 vanilcukr Zamíchat a peci na vymazaném a vysypaném plechu. (toto množství je na velký plech + koláč. formu) + pokud chcete, tak můžete ozdobit ovocem :o)

Více ...
Vložil: soniczka + Matýsek dne 19.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketové bramborákyRecepty

500g cukety 500g syrových brambor 10 stroužků česneku 150g hl. mouky 1 lžíce majoránky půl lžíce drceného kmínu sůl , pepř Cuketu + brambory nastrouhat, přidat ostatní a smažit..

Více ...
Vložil: soniczka + Matýsek dne 19.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 cuketová pizzaRecepty

40dkg strouhané cukety 10dkg strouhaného tvrdého sýru 20dkg strouhaného salámu (točeňák) 1/8 l polohrubé mouky 1/8 l hladké mouky 1/8 l strouhanky 1/8 l mléka 1/8 l oleje 4 žloutky, sníh ze 4 bílků pepř sůl česnek promíchat a dát péct na vymazaný vysypaný plech.

Více ...
Vložil: soniczka + Matýsek dne 19.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstoviny s cuketou a klobásouRecepty

200g těstovin 1lž. olivového oleje 1 cibule 3 stroužky česneku 2 středně velké cukety 350g klobásy nebo točeného salámu(může se použít i pečené krůtí nebo kuřecí maso-to jsem ještě nezkoušela) 150ml smetany 100g čedaru (já používám eidam) mletý pepř Uvaříme těstoviny a necháme zakryté v kastrolu. Nakrájíme na drobno cibuli a osmahneme do měkka, přidáme cukety, které nakrájíme na jemné proužky a plátky klobásy. Za občasného míchání dusíme asi 3min. Pak přidáme rozetřený česnek a 6lžic smetany, ochutíme trochou pepře. K horkým těstovinám přidáme strouhaný čedar a zbytek smetany, zamícháme a necháme minutku stát (ten Eidam dávám až nahoru). No a pak už jen těstoviny dát na talíř nalít omáčku a můžeme se cpát :o). V receptu ještě doporučují podávat s teplým chlebem, nejlépe třeba ciabattu.

Více ...
Vložil: parkiska dne 19.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstoviny s cuketou a klobásouRecepty

200g těstovin 1lž. olivového oleje 1 cibule 3 stroužky česneku 2 středně velké cukety 350g klobásy nebo točeného salámu(může se použít i pečené krůtí nebo kuřecí maso-to jsem ještě nezkoušela) 150ml smetany 100g čedaru (já používám eidam) mletý pepř Uvaříme těstoviny a necháme zakryté v kastrolu. Nakrájíme na drobno cibuli a osmahneme do měkka, přidáme cukety, které nakrájíme na jemné proužky a plátky klobásy. Za občasného míchání dusíme asi 3min. Pak přidáme rozetřený česnek a 6lžic smetany, ochutíme trochou pepře. K horkým těstovinám přidáme strouhaný čedar a zbytek smetany, zamícháme a necháme minutku stát (ten Eidam dávám až nahoru). No a pak už jen těstoviny dát na talíř nalít omáčku a můžeme se cpát :o). V receptu ještě doporučují podávat s teplým chlebem, nejlépe třeba ciabattu.

Více ...
Vložil: parkiska dne 19.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 JahelníkRecepty

200g přebraných a spařených jahel dáme do 500ml vroucí vody osolené špetkou soli a za stálého míchání zvolna vaříme. Až se voda začne vyvařovat, tak po troškách přiléváme mléko, celkem 500ml a na mírném ohni vaříme až jáhly změknou. Kdo chce jen kaši, tak to vyklopí na talíř, osladí, omastí či jinak dochutí a může jíst. Kdo chce jahelník, nebo-li nákyp, tak ušlehá 2 žloutky s 50g pískového cukru a 50g másla nebo rostliného tuku, vmíchá do vychladlé jáhlové kaše a na závěr tam opatrně přimíchá tuhý sníh ze dvou bílků. Kdo je líný jako já, tak ještě do teplé kaše vrazí 2 celá vejce, máslo a cukr.:))) Hmotu dáme do vymazané zapékací misky a asi 30 minut pečeme. Podává se přelité ovocem nebo se ovoce (čerstvé, mražené, kompotované) dá rovnou do zapékací misky mezi dvě vrstvy kaše. Pokud budete dávat mražené ovoce, je lepší ho nechat nejdřív rozmrznout, jinak je v tom moc vody a musí se to péct zbytečně dlouho.

Více ...
Vložil: Evelyna dne 8.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MOJITO bezalkoholuRecepty

MOJITO. momentálně bezalkoholové:do půllitrové sklenice- půl limetky na kostičky,pár snítek máty(tak 10),2lžičky třtin. cukru(můžeš dát i krystal) trošku to něčím potlučeš ať se ti pustí šťáva z limetky,zamícháš lžicí, zaleješ do půlky vodou (perlivou nebo jemně perlivou), pak dáš rozdrtíš led(třeba v sáčku paličkou na maso), přidáš zase půl limetky na kostičky,mátu a zaházíš ještě drtí ledem popřípadě vodou. A to je hotovo, nebo si tam můžeš přidat čerstvé jahody a přidat trošku jahod.sirupu nebo maliny a malinového sirupu. Je to mňamka. No a pro přítele můžeš připravit alkoholové, to je stejné, jen tam přidáš na spodek panáka bílého rumu třeba BACARDI. A hlavně nezapomeň si tam dát 2 brčka, tím se to i dobře míchá, nejlepší jsou ty turbobrčka.

Více ...
Vložil: Darinka+Natálka dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 58 [Dalších 18 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.