|
Deník Recepty
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 58 [Dalších 8 >>]
|
Zapékané rigatoni se špenátem, nivou a rajčatem | Recepty |
|
Špenát si připravíš běžným způsobem(česnek,sůl,pepř,vejce rozkvedlat), přidáš smetanu na vaření(my používáme italskou od Novaca nebo Dueto), nivu nastrouháš, promícháš, chvilku povaříš(ať se ti
rozpustí niva) pak přidáš nakrájené rajčata, promícháš.
Uvaříš si těstoviny, jaké máš ráda, my používáme penne rigate(trubky), dáš do zapékací misky, zaliješ špenát. mixem, promícháš, nahoru postrouháš po celém sýr eidam 30% a dáš zapéct,
hotovo bude až sýr bude dozlatova. Jestli to budeš dělat v malé zapékací misce a jíst to budeš přímo z té misky(je to vzhlednejší) tak nahoru můžeš přidat ještě nějakou zeleninu na ozdobu. |
Více ... |
Vložil: Darinka+Natálka dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Fusilli s kuřecí masem a nivou/nebo žampión. omáčkou | Recepty |
|
Kuřecí maso na kostičky nakořeníme jak jsme zvyklí(my kořeníme steak kořením), osmahneme na pánvi na oleji, pak až maso je osmahnuté:
S NIVOU
-vylijeme olej, zalijeme smetanou(Dueto nebo modrá italská od Novaca-obě jsou rostlinné-na vaření omáček nejlepší)ale můžeš dát i obyč.
na vaření, přidáme srouček česneku(na 1 porci), postrouháme nivu, promícháme, povaříme.
SE ŽAMPION. OMÁČKOU
-přidáme nakrájené čerstvé žampióny, chvilku orestujeme, pak vylijeme olej, přidáme smetanu(dueto nebo .....), zakápneme sojovkou, dochutíme vegetou,
promícháme, povaříme.
Dáme si uvařit těstoviny, my děláme fusilli(vrtulky), teplé dáme na talířek, zalijeme nivovou nebo žampion. omáčkou s kuřecím masem, postrouháme
eidamem 30% a ještě nakrájeným porkem. |
Více ... |
Vložil: Darinka+Natálka dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ingredience: 4 větší plátky lososa, sůl, pepř, 50 g másla, 1 sklenice bílého vína, 1 kelímek smetany, 2 lžíce kečupu, 40 g eidamu, hrstka kopru, citron
Postup přípravy: Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme plátky lososa a posypeme koprem. Ve vyhřáté troubě zapečeme a hotové zdobíme plátky citronu.
|
Více ... |
Vložil: Jitusb dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Filé zapečené se zakysanou smetanou | Recepty |
|
Ingredience: 6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky
Postup přípravy: Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme. Filé odstavíme z ohně a touto omáčkou ho úplně zakryjeme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborovou kaší.
Pozn. Já dávám pouze 2 lžíce kečupu, a nedávám worchesterovou omáčku.
|
Více ... |
Vložil: Jitusb dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
recept lze připravit jak v troubě, tak na grilu nebo i bez alobalu. Ingredience: losos (nejlépe podkova), česnek na jednu porci jeden strouček, kousek másla, čerstvá perželová nať (i sušená ujde), alobal (není nutný).
postup: lososa osolíme, potřeme rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Zabalíme ho do alobalu a pečeme tak asi na 180 stupňů tak 15 min. Nenechat péct dlouho. Radši rozbalit a mrknout, pokud se maso oddělije na segmenty je hotovo. Přílohu doporučuju brambor.
Tímto způsobem můžete připravit i filet na pánvi nebo celého lososa v troubě, ale oboje bez alobalu. |
Více ... |
Vložil: Bára+Nelinka 2/05+Zuzanka9/07 dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
špagety s rajčatovou omáčkou | Recepty |
|
vhodné i pro děti buď s nasekanými špagetami nebo s jinými těstovinami. Moje 2 letá dcera to miluje. ingredience: plechovka loupaných rajčat, menší cibule, česnek (na malou plechovku tak 2 stroučky), bazalka buď čerstvá nebo sušená, olivový olej, kostka cukru, špagety, nastrouhaný sýr
postup: Na olivovém oleji osmahneme cibulku najemno a prolisovaný česnek JEN KRÁTCE aby to začlo vonět! Potom přidáme plechovku rajčat a prováříme tak 15 min. Ke konci přidáme bazalku a cukr podle chuti. Smícháme s uvařenými testovinami, posypeme sýrem a je hototvo.
Kdo chce může přidat uzeninu (dobrý je třeba Herkules nebo klobáska). Osmahnete to hned s cibulí a česnekem. |
Více ... |
Vložil: Bára+Nelinka 2/05+Zuzanka9/07 dne 16.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
3/8 l mléka, sůl, 20g másla do kaše, 1 kostka cukru, 100g rýže, 20g másla, 30g cukru, 1 žloutek, z 1 bílku sníh
(uvedená množství píšu pro orientaci,já už ho teď vařím od oka, podle počtu stávníků)
Postup:
Do vařícího mléka dáme špetku soli, máslo a 1 kostku cukru. Přisypeme vypranou,přebranou rýži a vaříme ji do měkka = kaše. Máslo utřeme s cukrem(já dávám moučkový) a žloutkem do pěny, přidáme prochladlou kaši a tuhý sníh z bílku. 1/2 nákypu dáme do vymazané formy,poklademe ovocem(nejlepší jsou švestky nebo meruňky) a zakryjeme 2/2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1/2hod. |
Více ... |
Vložil: Lendara dne 5.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rychlá rajská omáčka | Recepty |
|
hovězí maso nebo masox,cibule, bobkové listy, nové koření, tuk, hladká mouka, rajský protlak, kečup, případně čerstvá rajčata, cukr, ocet, mletá skořice
Postup:
Vývar = v osolené vodě vaříme do měkka hovězí maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením.(přípaně hovězí maso nahradíme masoxem,pak ale vynecháme sůl). Zvlášť uděláme jíšku(tuk + hladká mouka) a scedíme na ní vývar, povaříme přidáme rajský protlak + kečup(případně pouze kečup nebo rozvaříme čerstvá rajčata a scezený protlak použijeme místo kupovaného).Krátce povaříme,dochutíme cukrem+octem(dle chuti), případně solí, pokud je potřeba a přidáme na špičku nože mleté skořice. |
Více ... |
Vložil: Lendara dne 5.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ingredience: 1 hrnek moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva Posyp: 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 šlehačka |
|
|
Postup přípravy: Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka. | | |
Více ... |
Vložil: Fuča+3 princezny dne 9.3.2007 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Co budem potřebovat:
10 dkg hladké mouky 7 dkg másla 3 dkg moučkového cukru 2 x žloutky špetka soli citrónová kůra jablka - rozvařená sníh: 2 bílky + 6dkg moučkového cukru
Z mouky, másla, cukru, žloutku, soli a kůry uděláme růčo těsto, vyválíme placku - tenkou, kterou dáme na plech - většinou to válím na pečícím papíře je to křehké a přenášení je děs. Pečeme ji cca na 160 stupňů cca 10 minut - než nám okraje zrůžový. Poté přidáme rozvařená jablka a zakryjeme našlehaným sněhem a do pékáme až se sníh zbarví. Je možný to i vše naházet na syrové těsto. Koukám, že fotka je krapet na stojato:) Je to moc dobré, při rozvařování jablkem vůbec nesladím, spíše jsou lepší kyselejší sníh je dost sladky! Krájí se to na malinkatý čtverečky! Snad bude chutnat - dobrou chuť! |
Více ... |
Vložil: Mína+Matěj1/05+Kryštof9/07 dne 1.3.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 58 [Dalších 8 >>] |
|