|
Deník Recepty
[<<Předchozích 50] Články 51 až 58 z 58
|
Karamelová buchata od Darinky25 | Recepty |
|
KARAMELOVÁ BUCHTA
Nejdříve si uvaříte 1 slazené kondenzované mléko Tatra-Salko, vařit 2 hodiny v té plechovce
jak to koupíte(já si vždycky vařím 2 zároveň a jedno schovám do ledničky na příště-šetří to
peníze i čas).
Po dvou hodinách vaření necháte vychladnout.
Smícháte postupně:
35dkg ml. cukru
2 vejce
3 velké lžíce marmelády (meruňkové nebo jahodové)
4 velké lžíce oleje
30dkg hladké mouky
1-2 velké lžíce kakaa
1 hrnek vlažného mléka
1 malá lžička mleté skořice
1 a půl malé lžičky sody
- vše smíchat a péct na 170°C, nechat vychladnout
- vychladlé kondenzované mléko ušlehat s 1 celým máslem(máslo musí mít stejnou teplotu jak kon.mléko)
- rozetřít na korpus
- pak postrouhat čokoládou(já strouhám mléčnou) nebo polít čokol. polevou(to se ale pak hůř krájí)
- nechat chvilku ztuhnout v ledničce
Tak přeji DOBROU CHUŤ
|
Více ... |
Vložil: Správce Září 2007 dne 28.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře s nádivkou od Darinky25 | Recepty |
|
KUŘE S NÁDIVKOU
náplň:
2 rohlíky(na kolečka)
1 pomazánkové máslo
100g niva najemno nastrouhat
1 cibule na drobno nakrájet
100g šunkový salám na kostičky
-vše smíchat, naplnit kuře a párátky trochu uzavřít.
Kuře posolit nebo jak jste zvyklí, já dávám jen Směs na kuře, máslo a podliju vodou.
Ta náplň vám začne vytékat z kuřete a je z toho dobrá šťávička, k tomu bramb. kaši. |
Více ... |
Vložil: Správce Září 2007 dne 28.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
40g droždí
1kg hladké mouky
500g vody
20g soli
70g olivového oleje (dávám slunečnicový)
Z droždí, trochu mouky(4lžíce), trochu vlažného mléka(1dcl) a lžičky cukru moučky uděláme kvácek. Potom přidáme mouku, vodu, sůl a olej. Připravíme těsto a necháme ho hodinu vykynout.
1lžička kmínu
150g kysaného zelí bez štávy
200g pokrájeného uzeného masa na kostičky ( dávám uzenou krkovičku)
Kmín, zelí a maso přidáme do vykynutého těsta, z těsta vytvarujeme jeden nebo více bochníku a potřeme osolenou vodou a pečeme v předehřáte troubě (180C) minimálně 45 min. |
Více ... |
Vložil: Fuča+3 princezny dne 19.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Koláč z čokolády Margot | Recepty |
|
Je to hrozně jednoduché, možná ten recept mnohé znáte, ale byla jsem požádána, ať ho tady vložím, tak tady je. Jo, ještě poznámka - z toho těsta je i výborná bábovka. Já ji teda dělám bez čokolády, klasicky s kakaem. 2 hrnky polohr. mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
1 čokoláda Margot
smícáme dohromady a do těsta nastrouháme čokoládu. Vlijeme na plech a pečeme. Já při 150 stupních tak asi 20 min (jen odhad), prostě do toho píchnu špejlí a až se to nelepí, tak to je.
Po vychladnutí patří nahoru čokoládová poleva. Buď klasika z čokolády na vaření (1 tabulka čokolády a 5 dkg tuku- čistý 100proc. tuk ztužený, zahřívat ve vodní lázni, nechat rozpustit a nalít na koláč) a nebo ta hotová poleva, nevím teď, jak se to jmenuje, je to v takových malých sáčkách, stojí to kolem 15 kč, na jeden plech je spotřeba asi 2 sáčky, vloží se to i se sáčkem do teplé vody, nechá rozpustit a pak jen z toho sáčku vytlačí na koláč. Je to jednodušší, ale trošku dražší. Pak nechat polevu ztuhnout. A to je vše.... |
Více ... |
Vložil: Phoebe1 dne 11.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
těsto 6 vajec 6 lžic cukru 2 lžice oleje 30 g kakaa 5 lžic polohrubé mouky 1 a 1/4 prášku do pečiva utřeme žloutky s cukrem, přidáme olje, kakao, mouku smíchanou s prdopečem a tuhý sníh ušlehaný s bílků. Vláčné těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (dávám peč. papír) a pečeme na malém "ohni" (peču na 150 st. asi půl hodiny, pak ta nafouklá buchta nesplaskne). krém 500 g měkkého tvaroku 250 g másla 150 g cukru rum na vychladlý korpus dáte tvarohový krém. na to podle receptu čokoládová poleva: 125 g 100 % tuku, kakao, 100 g cukru
Já na tvaroh dávám nějaké ovoce, dneska broskve z konzervy, pak to položím bebe sušenkami a až na to čoko polevu. Kdo má radší sladčí, tak z kaštanů, kdo ne, tak dělám z čokolády na vaření a tuku. je to celkem jednoduché a mňamkové. tak dobrou chuť.
|
Více ... |
Vložil: Správce Září 2007 dne 9.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Trojbarevná buchta | Recepty |
|
1.těsto 30 dkg polohrubé mouky, 12 dkg tuku, 10 dkg cukru, 4 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu, prášek do pečiva
2.těsto 1 kg tvarohu, rum, cukr, vejce, rozinky
3.těsto 15 dkg cukru, ½ skleničky oleje, 3 žloutky, 5 lžic horké vody, 20 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, sníh z bílků
Na plech se dají těsta v pořadí 1., 2., 3. a pečeme.
|
Více ... |
Vložil: Správce Září 2007 dne 9.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Křehký tvarohový koláč | Recepty |
|
Podvozek: 25 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukr krupice 15 dkg tuku (dávám máslo, je to voňavější) 1 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva. Zpracujeme těsto a na vysypaný a vymazaný plech ho namačkáme. Na to přijde směs: 50 dkg tvarohu 1/2 l mléka 15 dkg cukr krupice 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 1 dl oleje (může být i méně máte-li tučný tvaroh) 1 vejce. Nalijeme na těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Při dávání do trouby, dáváme pozor, abychom tím neklepli. Koláč je hotový, když jsou okraje mírně nazlátlé. Ten vršek nemusí být úplně tuhý, ztuhne díky pudinku, když vychladne.
|
Více ... |
Vložil: Správce Září 2007 dne 9.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
vloženo díky Věře H. z MMB - díky jí...... POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.
POSTUP PŘÍPRAVY Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!
Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.
Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek
Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.
Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.
Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.
Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.
Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.
Polijeme čok. polevou
Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly. |
Více ... |
Vložil: Správce Září 2007 dne 9.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 50] Články 51 až 58 z 58 |
|