Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Přílohy


 Články 16 z 6 
 Brambory jinakPřílohy

1/2 kg brambor
1/4 kg cibule
3 lžíce ceres soft
koření (grilovací, sladká paprika, gyros, americké brambory, pepř - výběr dle chuti)
sůl (pozor, pokud máte solená koření!!)
2 dcl vody

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pokryjeme jí celé dno pekáče, přihodíme tuk a 2 dcl vody, brambory nakrájíme na kolečka, poklademe na cibuli, opepříme, osolíme, okořeníme a dáme péct na 40 minut. Během doby zkontrolujeme, zda se nepřipalují (lehce podlít)a můžem promíchat. Je možno k nim přihodit na kostičky nakrájený uzený bůček, aby se vypekl. Hotové mají mít růžovou kůrku (pečené brambory).

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HluchecPřílohy

1 kg brambor
1 kg hladké mouky
1 l polotučného mléka
10 g droždí
2 vejce
majoránka, sůl, česnek, uzenina na kostičky

Nech vykynout kvásek s trochou teplého mléka a cukru a smíchej s nastrouhanými bramborami a ostatními přísadami. Necháme nakynout cca 30 min a pak vylejeme na plech vylitý silnější vrstvou oleje. Když je hluchec křupavý zespodu, obrátíme, aby byl křupavý ze všech stran.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Knedlíky rychle kynuté Přílohy

3 hrnky hrubé mouky

¼ kostky droždí

1 hrnek vlažné vody

1 vejce

lžička soli

-----

 

lžíce tuku

2 housky

 

Housky nakrájíme na kostičky a opečeme na tuku. Droždí rozpustíme s vodou. Smícháme mouku, vejce, sůl a vlijeme droždí. Dobře propracujeme až vznikne tužší, ale vláčné těsto. Nakonec vmícháme vychladlou housku. Těstoposypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo (stačí 1/4 hodiny). Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme šišky, ty necháme 10 min. odpočinout. Vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 10 min. pak otočíme a dalších 10 min.

 

Já housky nedávám (líná) a je to dobré, taky jsem neměla jednou doma vejce a nechtělo se mi letět do obchodu, tak jsem nahradila troškou mléka - bez rozdílu chuti, jen mi lehce praskly (asi to to vajíčko spojuje)

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 6.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Oskarčiny knedlíkyPřílohy

4 rohlíky nakrájet na kostičky
3 syrové brambory nastrouhat na jemno
2 celá vejce

Vše promíchat (nejlépe rukama:-). Když je těsto moc mokré, přidáme ještě rohlík. Pak zpracujeme kouličky velikosti pingpongového míčku a dáme na 15 minut do osolené vroucí vody. MŇAM!

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečené brambory s bylinkamiPřílohy

brambory
česnek
petrželka - kudrnka
olej
sůl, pepř (hrubě mletý)


Olejová směs: v hrnku smícháme olej, česnek na plátky a posekanou petrželku. Česnekem ani petrželkou nešetříme.
Brambory i se slupkou nakrájíme na dílky a dáme na plech. Osolíme, opepříme a polijeme olejovou směsí a promícháme.
Pečeme ve vyhřáte troubě cca na 175°C asi 40 min, až jsou brambory zlaté.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špekové knedlíky z labužníkaPřílohy

10 rohlíků nebo housek
40 dkg vepřového uzeného bůčku
3 vajíčka
0,4 l mléka
1/2 hrnku polohrubé nebo hrubé mouky (na 5 rohlíků maximálně asi 100g mouky, ale klidně stačí i méně)
sůl, muškátový květ, sekaná petrželka trocha oleje

Příprava: nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. Do kastrolu nebo hluboké pánve stříknout trochu oleje, a na něm rozškvařit a opéci bůček. Přisypat rohlíky a společně důkladně opéci do zlatohněda. Dokřupava. Vysypat do mísy a přelít mlékem s rozkvrdlanými vejci. Nechat nasáknout. Ochutit. Posypat moukou. Ne moc. Tak, aby se zvlhčená masa spojila. Promíchat a mokrýma rukama udělat kouli asi jako pomeranč. Těsto je měkké a po vytvarování se na podložce může trošku, malinko, "sesednout" Někdy, neházím li knedlíky přímo do vody ale dávám je na podložku, je zlehka obalím v mouce, aby se mi nelepily k sobě. (jsou mokré od formování mokrýma rukama) To docela doporučuju. Dáte-li mouky víc, nic se nestane, křupavé houstičky udrží jeho lehkou konzistenci, jen bude knedlík poněkud hutnější. Nedá se jinak, musíte to sami vyzkoušet! Té mouky tam přijde opravdu relativně málo. Knedlíky zavařujeme do vařící osolené vody, zamíchat, aby šly ode dna. Vaříme asi 20-25 minut, vyplavou. Vyndejte pak 1, rozkrojte a uvidíte, jestli je hotový. Hotové knedlíky propíchnout, aby vyšla pára. Z tohoto množství uděláte asi okolo 18 knedlíků. Kdyby zbylo, šup s tím do mrazáku! Nebojte se vyzkoušet.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 16 z 6 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.