Bezinková šťávaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 22.8.2016 19:28:20
s přidáním šťávy z citronu a pomeranče.
Suroviny 10 ks jablek • 2 l bezinek • 2 ks pomeranče • 1 ks citron • 1 l vody • 750 g cukru • 100 g medu Postup Omytá jablka rozkrájíme, vyndáme jadřince, podlijeme vodou a mírným varem bez míchání vaříme 10 minut. Přidáme oprané bobulky bezinek, přiklopíme a 5 minut dusíme. Přiklopené necháme vychladnout. Do cedníku dáme utěrku, vsypeme směs a pomačkáme a necháme vykapat šťávu do hrnce. Zbylou hustou směs ale nevyhazujeme!!!! Šťávu v čistém hrnci vaříme a pomalu přidáváme cukr. Po rozpuštění cukru přidáme vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu a nakonec med. Jakmile se šťáva začne opět vařit, ihned odstavíme a přelijeme do lahví. Ty uzavřeme a otočíme dnem nahoru. Zbytky ovoce po vykapání přidáme do směsi při výrobě marmelády. Přidejte svůj komentář
(zatím 3 komentářů)
Zobrazeno doposud 222 x.
|
Všichni uživatelé |