Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Chilli con carne

Autor: Raďulka , 8.8.2005

Oblíbenou mexickou pochoutku již nemusíte kupovat...


Suroviny: Hovězí přední,  červené fazole, hovězí vývar na podlití (bujón), rajčata, chilli paprička, tuk, cibule, česnek,  provensálské koření, oregano, kmín, sůl


Postup:


 Den předem si namočníme fazole, rychlejší je použít fazole z konzervy, jsou výborné.
Maso umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl, rozetřený česnek a dusíme. Na zbytku tuku zvlášť podusíme drobně nakrájenou cibuli a rajčata (můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku). Přidáme k masu společně s fazolemi a udusíme doměkka.
Nakonec okořeníme kořením. Podáváme s rýží či chlebem.


Hovězí maso se dá nahradit např. sójovými kostkami, nebo trvanlivým salámem na kostičky nebo párkovým. Fazole z plechovky jsou rychlovka, nemusí se už moc dusit, já používám jenom je. Vpodstatě se do toho dá přidat cokoli z ledničky, i bez masa je to velmi chutné.  Je to výborná bašta, dobře zasytí, nejlépe se podává ve vydlabaném malém chlebu...


Ale pozor, fazole nadýmají ...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 84 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.