|
|
Croissant |
|
Autor: Danda.O , 17.4.2007 | |
| 1 vejce doplnit mlékem na 225 ml 60 g másla 1 ČL soli 2 PL cukru 400 g hladká mouka ½ balíčku suchého droždí
rozpuštěné máslo na potírání
Po vykynutí těsto vyjmout z formy a nechat odležet v ledničce min 30 minut. Vyválet do čtverce a potřít vychladlým roztaveným máslem (ne okraje). Těsto přeložit rohy do středu (jako dopis) a takto opakovat minimálně 3x. Těsto dát do mikr. sáčku a dát min na hodinu, ale lépe přes noc, do ledničky. Dle požadované velikosti croissanů vyválet, rozříznout na trojúhelníčky, naplnit a smotat. Před pečením potřu rozpuštěným máslem a dám na cca 20 min. ještě nakynout na plech. Pak se pečou asi 12 min na cca 180 st.
|
|
Zobrazeno doposud 594 x.
|
|