Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Plněný vánoční kapr

Autor: cerven05 , 16.11.2006
Ingredience


  • velký kapr

  • sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti

  • 2 vajíčka

  • máslo nebo olej

  • žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu

  • 2 rohlíky

Náplň do kapra :


dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.


Postup

Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 744 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.