Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dalmácká paštičáda

Autor: cerven05 , 16.11.2006
Ingredience:


  • hovězí maso zadní

  • slanina

  • celer

  • vepřové sádlo

  • červené víno

  • vinný ocet

  • rajčatový protlak

  • česnek

  • cibule

  • hřebíček

  • sůl

  • pepř

  • cukr,muškátový oříšek

  • vývar nebo voda

  • strouhanka

  • těsto na bramborové knedlíky v prášku.

Postup:

Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.


Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem  a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.


Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.


Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky


které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 464 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.