1 kg masa (vepřové, hovězí – nejlépe krkovička)
3 celá vejce
½ čajové lžičky pepře
½ čajové lžičky cukru
1 čajová lžička mletého kmínu
1 čajová lžička grilovacího koření
1 polévkové lžíce Solamylu
1-2 polévkové lžíce majoránky
1-2 polévkové lžíce sójové omáčky
6 stroužků česneku (lze i více :-D)
špetka soli
trochu oleje
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a naložíme min. na 3 hodiny (nejlépe přes noc) v marinádě. Smažíme na rozehřátém oleji. Podávat s čerstvým chlebem, hranolkami – teoreticky s čímkoliv. Chutné i za studena.
(odměna – kuřecí placičky: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. V marinádě vynecháme česnek a kmín. Lžičkou tvoříme placičky a smažíme na rozehřátém oleji.)
Dobrou chuť :-D |