Karamelový dort - zákusek
6 vajec
240 g cukru krupice (200g stačí bohatě – dle mých zkušeností)
240 g hrubé mouky (já už zkušeně dávám polohrubou J)
1 kondenzované slazené mléko
300 g másla
vyloupané mandle
Korpus připravíme utřením vajec, cukru a poloviny množství mouky. Za stálého míchání přisypeme zbytek mouky, promícháme a vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané dortové formy. Dáme péci. Zákusek dělám na plech.
Krém si připravíme takto: 2 hodiny vaříme konzervu kondenzovaného mléka a druhý den ho společně s máslem vyšleháme do hladkého krému.
Korpus rozkrojíme, namažeme uvnitř i zvenku krémem a zdobíme spařenými, oloupanými a opraženými mandlemi. Když peču na plechu čili zákusek, tak potřu jen vrch a posypu mandlemi. Teď už je ani nepražím J
|