Zákusek s ovocem a šlehačkou
Korpus:
26 dkg cukr krupice
4 žloutky utřít
1,5 dcl olej
1,5 dcl voda
26 dkg polohrubé mouky
½ sáčku prášku do pečiva
sníh ze 4 bílků
Z tohoto těsta upečeme korpus, který necháme vychladnout.
Šlehačkový krém:
1 šlehačka ušlehat ( může být i šlehačka z prášku)
2 lžíce cukru krupice
2 zakysané smetany
Do vyšlehané šlehačky přimícháme zakysané smetany a namažeme na korpus. Povrch poklademe ovocem (jahody)
Želatinová poleva:
0,5 l vody (oslazené a ochucené – např. šťáva z jahodového kompotu, trošku jah.TANGU)
1 vanilkový puding
Uvaříme klasicky jako puding a opatrně nalijeme (nandáme polévkovou lžící) na krém s ovocem. |