Oblíbenou mexickou pochoutku již nemusíte kupovat...
Suroviny: Hovězí přední, červené fazole, hovězí vývar na podlití (bujón), rajčata, chilli paprička, tuk, cibule, česnek, provensálské koření, oregano, kmín, sůl
Postup:
Den předem si namočníme fazole, rychlejší je použít fazole z konzervy, jsou výborné. Maso umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl, rozetřený česnek a dusíme. Na zbytku tuku zvlášť podusíme drobně nakrájenou cibuli a rajčata (můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku). Přidáme k masu společně s fazolemi a udusíme doměkka. Nakonec okořeníme kořením. Podáváme s rýží či chlebem.
Hovězí maso se dá nahradit např. sójovými kostkami, nebo trvanlivým salámem na kostičky nebo párkovým. Fazole z plechovky jsou rychlovka, nemusí se už moc dusit, já používám jenom je. Vpodstatě se do toho dá přidat cokoli z ledničky, i bez masa je to velmi chutné. Je to výborná bašta, dobře zasytí, nejlépe se podává ve vydlabaném malém chlebu...
Ale pozor, fazole nadýmají ... |