|
Všechny naše deníky
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 77 [Dalších 37 >>]
|
Guláš s bílou fazolí | Bezmasé pokrmy |
|
plechovka bílých fazolí 200 g uzeného nebo 500 g uzených žeber 2 lžíce tuku 1 velká cibule 2 lžíce hladké mouky 2 lžičky sladké a 1/2 pálivé papriky pažitka.
Fazole povaříme s bobkovým listem doměkka. Mezitím v papiňáku uvaříme uzené maso. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vývarem z uzeného masa. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá), přidáme fazole, promícháme a ochutíme solí a pažitkou. Maso nebo uzeninu nakrájíme na kostky a rovněž vmícháme do pokrmu. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Cuketové placičky | Zelenina |
|
100 g mouky (asi hladké) trochu kypřícího prášku 5 dcl mléka 1 vejce cuketa sůl pepř
smíchat mouku s kypř. práškem, přidat mléko, zamíchat. Potom přidat vejce, nastrouhanou cuketu, pepř a sůl Smažit na oleji po obou stranách |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Guláš s červenými fazolemi | Bezmasé pokrmy |
|
20 dkg kabanosu (lepší je špekový, zbojnický nebo špekáček) 2 cibule plechovka červených fazolí 3 brambory sladká paprika 1 kozí roh 2 lžíce ceres softu sůl, drcený kmín, majoránka
Cibuli na kostičky nakrájenou osmahneme do růžova, přihodíme kabanos necháme pustit omastek, přidáme nakrájený kozí roh, sladkou papriku, koření, sůl, lehce osmahneme a zalejeme vodou z fazolí. Doplníme vodou do 1,5 litru a vaříme do změknutí brambor, pak přidáme fazole a zahustíme záklepkou (voda rozmíchaná s hladkou moukou), dochutíme a necháme provařit. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zapečené rybí filé s kečupem | Ryby |
|
4 filé z tresky (mražené) 20 dkg anglické slaniny (nebo uzeného bůčku) kečup pórek 2 lžíce oleje bazalka česnek (dle chuti)
Zapékací mísu vymázneme olejem, vložíme nerozmrzlé filé z tresky, tresku poklademe angl. slaninou, posypeme nakrájeným pórkem, zalijeme kečupem, který jsme smíchali s olejem, česnekem a bazalkou. Dáme do trouby zapéct (cca 20min). |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Krabí tyčinky na kari | Ryby |
|
1 balení krabích tyčinek cibule konzerva žampionu konzerva kukuřice 1 smetana kari + koření k dochucená např. podravka (pro 2 osoby)
Orestujeme cibulku, na ní přidáme krabí tyčinky které jsme rozkrájeli 3 dílky, promícháme, přidáme žampiony a kari, orestujeme, přidáme kukuřici, necháme prohřát, zalijeme smetanou, dochutíme, necháme chvilku povařit a je hotovo, podáváme nejlépe s hranolkama. (recept - zatím jsem nezkoušela, ale napravím to!!) |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Francouzské hranolky | Bezmasé pokrmy |
|
pytlík hranolek 1 kg velká konzerva sterilovaného hrášku 2 vajíčka vařená 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř žampiony ve slaném nálevu 20 dkg kabanosu nebo salámu na kostičky 2 vajíčka syrová kysaná smetana 2 lžíce plnotučné hořčice trocha mléka nebo vody (ředidlo)
Pytlík s hranolkami necháte asi hodinu před přípravou v pokojové teplotě, pak s nimi zacházejte jako s běžnými již nakrájenými bramborami. Smícháme kabanos, vařené vejce, žampiony, hrášek, 1/2 hranolek rozložíme na dno pekáče, opepříme, osolíme, posypeme směsí, zasypeme zbytkem hranolek, oslolit, opepřit. V troubě pečeme asi 30 minut. Smícháme syrová vejce, kys. smetanu, hořčici, sladkou papriku a ředidlo dle potřeby, a přelejeme, pečeme ještě 10 minut. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Na osobu 1 -2 buřty (já používám silné párky) Hodně cibule (cca 1,5 na osobu Kečup, hořčice, worchestrová omáčka Pivo
Potřebujeme menší zapékací misku (buřty by měly být na sebe namačkány). Každý buřt podélně nařízneme a do vzniklé kapsy nacpeme hojně na kolečka pokrájenou cibuli, pak je narovnáme do misky. Z 6 lžic kečupu, 3 lžiček hořčice a lžičky worchestru smícháme marinádu, kterou lžičkou vpravujeme mezi cibuli a dáme do předehřáté trouby na 170 st., pečeme tak 20 minut pak zalijeme cca 1 až 1,5 dcl piva pečeme ještě tak 10 minut, podáváme s chlebem.
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
1 obyč bílý jogurt (ne light a ne smetanový) 3-4 rajčata 1 menší nebo 1/2 velké okurky sůl
Zeleninu nakrájíme na kostičky, posolíme a smícháme s jogurtem, může se přidat ještě cibulka nebo pepř, de chuti. Dobré a syté s Křehkými plátky (pšeničné tmavé). |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 12.7.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mušličky se zelím | Těstoviny |
|
20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový) 1 pytlík nevaječných mušliček 3 lžíce tuku (ceres soft) 1 větší cibule sáček kysaného zelí
Cibuli na kostičky osmahneme na tuku v pekáči a přidáme na kostičky kabanos. Uvaříme těstoviny (osolit!!-dávám na 3 litry vody a pytlík těstovin 3 čajové lžičky soli), nejlepší je uvařit a nechat ve vodě ještě 5 minut dojít. Zcezené mušličky promícháme s kabanosem a dochutíme (pepř, sůl nebo vegeta-trochu). Kysané zelí nakrájíme a přimícháme (někdo to má raděj bez zelí, takže to chce ochutnat obojí).
Mušličky se zeleninou
20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový) 1 pytlík nevaječných mušliček 3 lžíce tuku (ceres soft) 1 větší cibule pytlík zeleniny (např.s kukuřicí a brokolicí)
Postup stejný jako výše, jen po osmahnutí kabanosu přihodíme ještě zeleninu, stačí ji prohřát, pak zamícháme s mušličkami. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 17.6.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
100g cukru 1 vejce
200g hl. mouky 1 lžíce kypř.prášku 50g rozehřátého másla 1 dcl vlažného mléka + nalámaná čokoláda, ořechy, rozinky, ovoce – prostě co chceš
Celé vejce smíchat s cukrem, přidat postupně přísady. Nandat do košíčků (1/2 košíku - nabyde) a péct na 180. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 12.5.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 77 [Dalších 37 >>] |
|