|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 265 [Dalších 245 >>]
|
Plněný vánoční kapr | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- velký kapr
- sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
- 2 vajíčka
- máslo nebo olej
- žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
- 2 rohlíky
Náplň do kapra :
dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.
Postup
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Dalmácká paštičáda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- hovězí maso zadní
- slanina
- celer
- vepřové sádlo
- červené víno
- vinný ocet
- rajčatový protlak
- česnek
- cibule
- hřebíček
- sůl
- pepř
- cukr,muškátový oříšek
- vývar nebo voda
- strouhanka
- těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:
Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.
Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.
Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.
Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky
které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Burácející hrom - silvestrovská pomazánka | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- půlka středně velkého celeru
- 10dkg nastrouhaného eidamu
- 1 lučina
- 1 majolka
- 2 lžíce worcesteru
Postup:
Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.
Dobrou chuť a veselou noc !! |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Žampionový koktejl | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 20 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- zakysaná smetana
- pepř, sůl, citrón. šťáva
- šlehačka
Postup:
Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Kakaová bomba | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Postup:
Svaříme 3 dcl vody + 1 kakao a necháme vychladit.1 máslo, 3 žloutky, 11 dkg cukru moučka - umícháme do pěny. K tomu přidáme 2 balíky dětských kulatých piškotů + vychladlé kakao. Smícháme všechno dohromady.
Srnčí hřbet vyložíme celofánem a do něj uplácáme hmotu. Dáme na 24 hodin do lednice.
Krájíme na plátky a můžeme ozdobit šlehačkou. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Sváteční roštěnky | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Postup:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.
Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.
Podáváme se zbylým broskvovým kompotem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Mexické maso | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 malá cuketa
- 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
- 1 rajský protlak (větší)
- 1 sterilované červené fazole
- 1 kysaná smetana
- sůl dle chuti
Koření:
1.varianta - trochu skořice
2.varianta - paprika sladká a pálivá
Postup:
Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Kapr na jablkách | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 1 kapr
- 100 g slaniny
- 4 jablka
- maggi
- sůl
Postup:
Slaninu nákrájíme na plátky a položíme na zapékací mísu. Na ně dáme osolené porce kapra. Jablky nakrájenými jako na štrůdl rybu zasypeme. Přidáme koření. Pečeme v troubě asi 25 minut. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Bowle se šampaňským 10 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2 citróny
- 2 pomeranče
- 500 g zeleného hroznového vína
- 125 g cukru
- 400 g třešní naložených v Maraschinu
- 1 dl Maraschina z třešní
- 1/8 l sherry
- 1/8 l brandy
- 3 láhve šampaňského
Příprava:
Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Smrt v sedle | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 0,2 l Coca-coly
- 0,05 l Rumu
- 0,25 l Piva světlého
Postup:
Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 265 [Dalších 245 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|