Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 
 Plněný vánoční kapr*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • velký kapr
  • sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
  • 2 vajíčka
  • máslo nebo olej
  • žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
  • 2 rohlíky

Náplň do kapra :

dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.

Postup

Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dalmácká paštičáda*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • hovězí maso zadní
  • slanina
  • celer
  • vepřové sádlo
  • červené víno
  • vinný ocet
  • rajčatový protlak
  • česnek
  • cibule
  • hřebíček
  • sůl
  • pepř
  • cukr,muškátový oříšek
  • vývar nebo voda
  • strouhanka
  • těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:

Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.

Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem  a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.

Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.

Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky

které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Burácející hrom - silvestrovská pomazánka*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • půlka středně velkého celeru
  • 10dkg nastrouhaného eidamu
  • 1 lučina
  • 1 majolka
  • 2 lžíce worcesteru
Postup:

Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.

Dobrou chuť a veselou noc !!

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žampionový koktejl*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 20 dkg žampionů
  • 10 dkg šunky
  • zakysaná smetana
  • pepř, sůl, citrón. šťáva
  • šlehačka
Postup:

Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kakaová bomba*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Svaříme 3 dcl vody + 1 kakao a necháme vychladit.1 máslo, 3 žloutky, 11 dkg cukru moučka - umícháme do pěny. K tomu přidáme 2 balíky dětských kulatých piškotů + vychladlé kakao. Smícháme všechno dohromady.

Srnčí hřbet vyložíme celofánem a do něj uplácáme hmotu. Dáme na 24 hodin do lednice.

Krájíme na plátky a můžeme ozdobit šlehačkou.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční roštěnky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.

Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.

Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mexické maso*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 malá cuketa
  • 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
  • 1 rajský protlak (větší)
  • 1 sterilované červené fazole
  • 1 kysaná smetana
  • sůl dle chuti

Koření:

1.varianta - trochu skořice

2.varianta - paprika sladká a pálivá

Postup:

Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr na jablkách*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 1 kapr
  • 100 g slaniny
  • 4 jablka
  • maggi
  • sůl
Postup:

Slaninu nákrájíme na plátky a položíme na zapékací mísu. Na ně dáme osolené porce kapra. Jablky nakrájenými jako na štrůdl rybu zasypeme. Přidáme koření. Pečeme v troubě asi 25 minut.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bowle se šampaňským 10 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 2 pomeranče
  • 500 g zeleného hroznového vína
  • 125 g cukru
  • 400 g třešní naložených v Maraschinu
  • 1 dl Maraschina z třešní
  • 1/8 l sherry
  • 1/8 l brandy
  • 3 láhve šampaňského
Příprava:

Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smrt v sedle*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 0,2 l Coca-coly
  • 0,05 l Rumu
  • 0,25 l Piva světlého
Postup:

Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.