Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 265 [Dalších 235 >>] 
 Placka se švestkami*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience (pro 1 osobu)
  • pekáček (asi 30 cm dlouhý )
  • 1 střední brambor
  • 1 vejce
  • 1 polévková rovná lžíce hladké mouky
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • asi 25 půlených švestek (čerstvé či mražené)
  • mletý cukr na posypání
  • polévková lžíce másla na vymazání pekáčku
Postup

Brambor rozmixovat (nebo jemně nastrouhat na struhadle ), přidat mouku, vejce a sůl. Dno pekáčku silně vymazat máslem
a pokrýt těstem, na které uložit půlené švestky vnitřkem nahoru. Dát péci do trouby předehřáté na 100 °C.
Jakmile okraje těsta zezlátnou (placka začne nádherně vonět), vyndat z trouby a posypat cukrem.
Jíst teplé z pekáčku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krkonošský hubník*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 6 rohlíků
  • 100 g sušených hub
  • 60 g krupice
  • sůl
  • pepř,
  • ¼ l mléka
  • 3 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 40 g sádla na pekáč
Postup

Sušené houby propláchneme, namočíme na několik hodin do vody a pak uvaříme. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rozmícháme na kaši. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř, utřený česnek, osmaženou cibulku, vejce a zahustíme krupicí. Znovu vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě, až má hubník zlatou kůrčičku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí směs "Veverka"*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • Kuřecí maso (nejlépe řízky)
  • bramboráky
  • sterilizované žampiony
  • cibule
  • česnek
  • sterilizovaná kapie
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • worcesterová omáčka
  • kečup.
Postup:

Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.

Podáváme nejlépe s hranolky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Malika Káfúra*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • bobkový list
  • tymián
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • práškový cukr
  • vejce
  • pepř
  • sůl
Postup:

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlý guláš*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 400g vepřové kýty
  • 100 g žampionu
  • 2 parky
  • 1 cibule
  • 12 lžic kečupu
  • 1 lžička pálivé a sladké papriky,1 lžička soli
Postup:

Maso  naklep a pokrájej na proužky.Párek,cibuli a žampiony pokrájej na drobné plátky.Zprudka opec maso,přidej papriku,parky,cibuli a žampiony.Vše osmahni a dochuť  kečupem,pepřem a soli.Pak dej do alobalu a strč do vyhřáté trouby a peč asi 20 minut. Příloha bram. kaše,rýže,hranolky,brambory.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Papriková pasta*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 2 kg červených paprik ( červené jsou chutnější, mám vyzkoušeno)
  • ½ kg cibule
  • 5 – 7 feferonek

semlít dohromady a přidat:

  • 2 dl oleje
  • ¼ l octa
  • 20 dkg cukru
  • 1 lžíce soli
  • ½ balíčku DEKA   -  bez zrníček
Postup:

vařit  asi 40 minut, podle toho, jak to chceme řídké nebo husté a 15 minut sterilizovat. Výborné do gulášů, do směsí na špagety apod.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové bramboráčky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 500g cukety
  • 2 větší karotky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vegety
  • špetkuamletého pepře
  • 100ml mléka
  • 250g hladké mouky
  • 1 hlávkový salát
  • 100g rajčátek
  • olej na smažení
  • špetku muškátového květu
  • 1 menší cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, majoránka a strouhanka
Postup:

Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k  nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře se špenátovým přelivem*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuřecí prsa
  • pepř
  • sůl
  • špenát
  • smetana
  • tavený sýr
  • vejce
  • cibule
  • česnek
  • světlá jíška
Postup:

Na cibulce připravíme špenát, přidáme česnek, jedno vejce a osolíme. Po chvíli přidáme do špenátu 4 tavené sýry. Když se nám sýr rozpustí, přidáme jednu smetanu. Vznikne nám omáčka kterou můžeme dle potřeby zahustit světlou jíškou. Tou pak přelijeme kuřecí plátky, které jsme si připravili pouze na pepři a soli. Jako příloha nám mohou posloužit opečené brambory.S touto omáčkou jsou také skvělé těstoviny.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mandarinkový džus*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience
  • 9 mandarinek
  • 5,5 litru vody
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 30 dkg cukru
Postup

5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Angličký punč*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 100g krystalovéhoh cukru
  • 500ml horkého silného čaje
  • 500ml sherry
  • 50ml araku (nebo vodky)
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
Postup:

Cukr rozpustíme za stálého míchání v horkém čaji, přilijeme sherry, arak, citronovou šťávu a kůru. Vše zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 265 [Dalších 235 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.